Το νου σας στην.. περιουσία του Υπουργού

Η δολοφονία σε οπαδική συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια προκάλεσε αύξηση στην φύλαξη για την ασφάλεια και τη φύλαξη στην.. περιουσία του Υπουργού

Η Υπουργοποιηση του Γιάννη Οικονόμου στην τοπική Υποδιευθυνση Ασφαλείας Λαμίας (αν και ο Νομος εχει μακροβιότερο Υπουργό το Χρήστο Σταϊκουρα) προκάλεσε τα ευαίσθητα αντανακλαστικά Αξιωματικών να δείξουν αρεστοί στη νεα πολιτική ηγεσία. Με εντολή το ένστολο προσωπικό ενημερώθηκε για επιπλέον μέτρα στατικής φύλαξης και περιπολίας στο πολιτικό γραφείο και την οικία, και γενικά την περιουσία,  του νέου ΥπΠροΠο.

Η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή για την ανώτατη φυσική και πολιτική ηγεσία προκάλεσε μονο δηλώσεις και μετατόπιση ευθυνών. Η αναφορά κύκλων του Υπουργείου ΠροΠο για τη διάθεση “2000 και πλέον αστυνομικών για την την αντιμετώπιση φαινομένων Αθλητικής Βίας” για άλλη μία φορά έρχεται μετα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή χωρίς ουσιαστική λήψη μέτρων και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας,  καθως κρίθηκε ότι ο προϊστάμενος της Αθλητικής Βίας (ο οποίος είχε προχωρήσει σε σχετική ενημέρωση) και έξι διοικητές Υπηρεσιών της Τροχαίας έφεραν ευθύνη, αντι για την αρμόδια Διεύθυνση Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ που έμεινε .. παρατηρητής. Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας,  προχώρησε σε… δηλώσεις.

Με ενημερωση αστυνομικής πηγής του NantiaReport.gr αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στο ένστολο προσωπικό της Υποδιευθυνσης Ασφαλείας Λαμίας η εντολή από Αξιωματικό της Υπηρεσίας στην οποία αναφέρει, «Όσον αφορά τους χώρους ιδιοκτησίας του κ. Υπουργού στη Λαμία, πλέον η υπηρεσία μας (Υ/Δ.Α.Λ) έχει διαταχθεί για αυστηρή επιτήρηση τους, μαζί με τις λοιπές υπηρεσίες. Οι εκτελουντες υπηρεσία εποχουμενης περιπολίας και πλέον θα συντασουν και δεύτερη αναφορά με τις ακριβείς ώρες επιτήρησης καθε σημειου, την οποία θα συρραπτουν μαζί με την κανονική αναφορά τους.»

Αντί ο αρμόδιος Υπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του ως πολιτικός προϊστάμενος της ένστολης ΕΛΑΣ καθως θέλει να απολαμβάνει τα προνόμια της ασφάλειας – απο θέσεως- επιλέγει την αποποίηση των ευθυνών και προβαίνει σε δηλώσεις “αντιμετώπισης της δράσης οργανωμένων και υων φαινομένων Αθλητικής Βίας ” αν και οπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί κύκλοι, “θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί”.