«Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Εννομη Τάξη», στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ

Το εγχειρίδιο για την ισχύουσα νομοθεσίας και τις αστυνομικές ενέργειες στην προστασία των ζώων συντροφιάς, ανάγεται σε βοήθημα στο έργο του αστυνομικού κι εκφράζεται πρόθεση να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ

Το εγχειριδίου «Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Εννομη Τάξη», του Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Α/Δ΄ Νικόλαου Χρυσάκη, αποτελεί οδηγό για την ισχύουσα νομοθεσίας και τις αστυνομικές ενέργειες στην προστασία των ζώων συντροφιάς. Η συλλογή και εκπόνηση του εγχειριδίου, ανάγεται σε βοήθημα στο έργο του Έλληνα αστυνομικού, και βρίσκεται ήδη σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα. Πρόθεση της Πολιτείας, το εγχειρίδιο για την προστασία των ζώων, να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις Σχολές, για την ενημέρωση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναφορά στο έργο του Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Α/Δ΄ Νικόλαου Χρυσάκη, έγινε και από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» της ΕΡΤ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο καταφύγιο της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, αναφορικά με θέματα που αφορούν την ευζωία των ζώων συντροφιάς . Σε σχετική ερώτηση, ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε το εγχειρίδιο, βοήθημα στην εκπαίδευση των αστυνομικών.