Το «λάθος» στη… βιομετρική ανάλυση του Ν. Μαζιώτη|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα στα εξελιγμένα εργαστήρια εγκληματολογίας των ΗΠΑ, προκάλεσαν ..σύγχιση και προβληματισμό στους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τις αναλύσεις βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας, υποκαταστήματος τράπεζας, είχε αποδοθεί αυτοπρόσωπη παρουσία και εμπλοκή σε ληστεία του κατάδικου τρομοκράτη του ΕΑ, Νίκου Μαζιώτη. Τα νέα εργαστηριακά αποτελέσματα αποφαίνονται οτι ο κατάδικος τρομοκράτης δεν είχε συμμετοχή στη ληστεία η οποία του αποδίδεται.

«Κανένας από τους ληστές των τραπεζών δεν είναι ο Νίκος Μαζιώτης»! Αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα, που προκάλεσε απορίες και σύγχυση στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτεται σήμερα ότι περιεχόταν στο πόρισμα εργαστηρίων στις ΗΠΑ όπου φέρεται να είχαν σταλεί με μυστικότητα τα βίντεο πολλών ληστειών σε τράπεζες από την ένοπλη ομάδα ποινικών και αντιεξουσιαστών η οποία σχετιζόταν με τις γιάφκες της Μαγνησίας και εντοπίστηκαν στα μέσα Μαιου.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με αμερικανούς αξιωματούχους επιχείρησαν μέσω ειδικής ανάλυσης και αντιπαραβολής «σωματότυπων» ή βιομετρικών χαρακτηριστικών να προσδιορίσουν ποιοι κρύβονταν κάτω από τις μεταμφιέσεις δραστών σε ληστείες στις Σπέτσες, στη Νεμέα, στην Κλειτορία, στα Μέθανα κ.α. της περιόδου 2012-2014.

Η συγκεκριμένη ανάλυση θεωρήθηκε υψιστης σημασίας αφού υπήρχε εξ αρχής η εικόνα ότι κάτω από τις μάσκες, τις περούκες και τα υλικά μεταμφίεσης κρύβονταν καταζητούμενοι αντιεξουσιαστές και ποινικοί που είχαν κοινή δράση σε σωρεία άριστα οργανωμένων ληστειών.

Κύριο ζητούμενο ήταν αν ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο 44χρονος, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης που είχε εξαφανισθεί. Όμως η αρνητική απάντηση των Αμερικανών, που «δεν τον έβλεπαν» πουθενά διαψεύστηκε από δείγμα γενετικού υλικού του τότε καταζητούμενου το οποίο ανιχνεύθηκε στη ληστρική επίθεση στο Βελεστίνο, το καλοκαίρι του 2013.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια σύνδεσης ορισμένων από τους «ληστές της Ν. Αγχιάλου» με τη δράση της Οργάνωσης Λαϊκών Αγωνιστών. Όμως και σε αυτό το σημείο της έρευνας στέκεται εμπόδιο η αδυναμία εργαστηρίων και στο Ισραήλ να δώσουν ευκρινή εικόνα από τα βίντεο που κατέγραψαν την ένοπλη επίθεση της ΟΛΑ στην πρεσβεία της συγκεκριμένης χώρας στη λεωφόρο Κατεχάκη το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου 2014.

Στελέχη της ΕΛΑΣ μιλούν για «έρευνα που φαίνεται να παρουσιάζει στασιμότητα. Μέχρι στιγμής από την εξέταση των πειστηρίων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων δεν φαίνεται να προκύπτουν εντυπωσιακά στοιχεία. Ωστόσο μπορεί να έχουμε σύντομα εξελίξεις…».

Πηγή