Το γνήσιο της υπογραφής του Αλέκου Φλαμπουράρη, και η θέση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ για τον Ανθυπαστυνόμο.

Η επικύρωση του γνησίου της υπογραφής, την οποία φέρει το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών του Ανδρέα Φλαμπουράρη, προκάλεσε ερωτήματα, ενώ όπως διατυπώνεται από Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν εντοπίζεται παρατυπία στη διαδικασία πιστοποίησης.wpid-elas-570.jpg

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης, της αποφυγής ταλαιπωρίας και διευκόλυνσης προς τον πολίτη, όπως οφείλει από το θεσμό και ρόλο που επιτελεί η Αστυνομία, έτσι και στην περίπτωση του Αλεκου Φλαμπουράρη, ακολουθήθηκε η διαδικασία της βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής του, στο ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών.
Ο υπογράφων Ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Πανταζής, από το γραφείο της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., διεκπεραίωσε την διαδικασία (26/01) στην έδρα της Υπηρεσία, σε εγκατάσταση επί της οδού Μικράς Ασίας, στο Γουδί. Όπως επισημαίνεται, από κύκλους του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη υπηρεσία, είναι ανοιχτή προς το κοινό προς διεκπεραίωση τέτοιων διαδικασιών. wpid-upl55fa53b78deaa-1.jpg.jpegΌπως   σημειώνεται, από την εσωτερική έρευνα η οποία διενεργήθηκε, Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος διατηρεί κοινωνική επαφή με τον έτερο συμβαλλόμενο Ι.Κοτταρίδη, στο οποίο μεταβιβάστηκαν οι μετοχές του Αλέκου Φλαμπουράρη, τους παρέπεμψε στη συγκεκριμένη Υπηρεσία με τον Αλέκο Φλαμπουράρη να έχει μεταβεί αυτοπροσώπως (26/01) στην έδρα της Αστυνομικής Υπηρεσίας από κοινού με τον έτερο συμβαλλόμενο Ιωάννη Κοτταρίδη, ενεχείρισαν στον ένστολο το επίμαχο ιδιωτικό συμφωνητικό, στο οποίο επικύρωσε τις υπογραφές των δύο συμβαλλομένων, και τοποθέτησε την σφραγίδα της υπηρεσίας του.
Υψηλόβαθμα στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τονίζουν, ότι δεν διαπιστώθηκε κατά την εσωτερική έρευνα, παρατυπία από τον υπηρεσιακό χειρισμό που ενήρηγησε ο 35άχρονος Ανθυπαστυνόμος, ο οποίος εκλέχθηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, της συνδιακαλιστικής εκπροσώπησης των ενστόλων, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Οι ίδιες αστυνομικές πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, επισημαίνουν, ότι στη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, δεν γίνεται πρωτοκόλληση, ούτε εγγραφή σε κάποιο βιβλίο καταχωρήσεων, οπότε δεν μπορεί και να διαπιστωθεί αν η επικύρωση είναι μεταχρονολογημένη ή την ημέρα κατά την οποία αναγράφεται στο έγγραφο.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport