Το "χτύπημα, οι "λευκοί τρομοκράτες", και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Το μεγάλο χτύπημα που προετοιμαζε και οι «λευκοί τρομοκράτες» συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, εξετάζονται σχολαστικά όλες οι αναφορές και πληροφορίες από το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο.

Κάμερες καταστημάτων στην Ανάβυσσο, έχουν καταγράψει τον “ποδηλάτη” Χριστόδουλο Ξηρό, λίγα λεπτά πριν τη σύλληψη του από το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο(03/01). Επαφές με πρόσωπα τα οποία είχαν παρουσία στο οίκημα της Αναβυσσου, αναζητούν να ταυτοποίησουν οι Αρχές. Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, αναζητούν τρεις «λευκούς τρομοκράτες» ως συνδετημονες του Χριστόδουλου Ξηρού. Σύμφωνα με τους γείτονες, δύο τουλάχιστον ήταν τα άτομα που είχαν παρουσία στο σπίτι, του “καθηγητή από την Καστοριά” όπως είχε συστηθεί, χωρίς περισσότερα στοιχεία του, ενώ εξετάζεται μαρτυρία, η οποία “τοποθετεί” στον χώρο γυναίκα μέσης ηλικίας, χωρίς να έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία ταυτότητας της.
« Πλησιαζει η ωρα της επαναστασης, πρεπει να παρουμε ολοι τα οπλα, να διωξουμε το κατεστημενο. Πρεπει να υπογραψουμε την ιδρυτικη της επαναστασης, εγω ειμαι ετοιμος να υπογραψω», φέρεται να υποστήριξε στις επίμονες ερωτήσεις των Αστυνομικών του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, ο «Μανώλης» της 17Ν.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας στην Ανάβυσσο, «το σπίτι ενοικιάστηκε από αγγελία, πρίν μερικούς μήνες, το καλοκαίρι, έναντι του ποσού των 800ευρώ τι μήνα» φέρεται να ανέφερε. Τα στοιχεία ωστόσο που χρησιμοποίησε όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά.

Στα ευρήματα στο σπίτι, σκαριφηματα, τα οποία προσδιορίζουν τον επικείμενο στόχο με παγιδευμένο αυτοκίνητο, και ταυτόχρονη επίθεση με αντιαρματικό ρουκετοβόλο έχουν εντοπίσει σύμφωνα με διαρροές του αντιτρομοκρατικού επιτελείου στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού.

image

Στο μεταλλικό βαρέλι λαδιού, με αυτοσχέδιο στόμιο που εντοπίσθηκε στην αυλή τη οικίας, κατασχέθηκε ποσότητα περίπου 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, πρόσμιξη αμμωνιοδυναμίτιδας ενδεχομένως με ANFO. Σύμφωνα με το ΤΕΕΜ, οι πυροκροτητές που εντοπίσθηκαν με της καλωδιώσεις θα αποτελούσαν τη συδεσμολογια της υψηλής εκρηκτικότητας βόμβας, μέσω του αυτοσχέδιου μεταλλικού στομίου του βαρελιού στο οποιο οι τρομοκράτες θα προκαλούσαν ωρολογιακή πυροδότηση, με τηλεχειρισμό ή κινητό τηλέφωνο. Σε συνδιασμό με τα ευρήματα στο εσωτερικό της οικίας, Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν την εκτίμηση ότι οι τρομοκράτες προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα, με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, ενώ τα σακιά τσιμέντου και άμμου-εντοπίσθηκαν στην αυλή κάτω από μουσαμα-, θα κατεύθυναν το ωστικό κύμα της έκρηξης προς το στόχο. Σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού χώρο καλυμμένο με μουσαμάδες, είχε διαμορφωθεί χωρος στάθμευσης οχήματος, χωρίς να γίνεται ορατό, επισημαίνουν οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Ενας αντιαρματικός εκτοξευτήρας, τρεις ρουκέτες ίδιου, οκτώ πολεμικά καλάσνικοφ, εκ των οποίων το ένα έχει ειδικό σκοπευτικό ελεύθερου σκοπευτή με λέιζερ, τρία πιστόλια, πυροκροτητές βρίσκονται ανάμεσα στα ευρήματα στο σπίτι το γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αίγιο, Λουτράκι, και Β.Ελλάδα.

Σχολιο για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, έγινε και από Ανώτατο Αξιωματούχο του «STATE DEPARTMENT» ο ο οποίος ανέφερε, “Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την είδηση της εκ νέου σύλληψης του καταδικασμένου για τρομοκρατία Χριστόδουλου Ξηρού και δηλώνουμε ότι συγχαίρουμε τις Ελληνικές Αρχές που ενεπλάκησαν στην επιτυχή σύλληψη του”.

«Ειδικός» στις παγιδεύσεις

Στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, αποδίδουν το ρόλο του κατασκευαστή στην παγίδευση οχημάτων, ανατρέχοντας στη δικογραφία της 17Ν, ο Χριστόδουλος Ξηρός συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις επιθέσεις της οργάνωσης με παγιδευμένα οχήματα όπως είχε παραδεχθεί το ρόλο του, μετά τη σύλληψη του.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport