«..της φώναξα “μην το κάνεις”! Μου απάντησε, “δε μπορείς να κάνεις κάτι!” και πήδηξε..»

Μητέρα και η ίδια είδε τη μητέρα του νηπίου να το κρατάει έξω από το μπαλκόνι πριν το ακουλουθήσει στην πτώση στο κενό.

Συγκλονίζουν τα λόγια γυναίκας, η οποία μαζί με τα παιδιά της βρέθηκαν αυτόπτες μάρτυρες τη στιγμή που η μητέρα με το νήπιο κοριτσάκι της, βρέθηκαν στο κενό από το μπαλκόνι του 6ου ορόφου πολυκατοικίας στον Νέο Κόσμο (19/03-16.30).

Συμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας με τρεμάμενη φωνή, αναφέρει, «Άκουσα φωνές μωρού και κλάματα και γύρισα να δω τι συμβαίνει. Τότε κοίταξα πάνω και είδα να κρατά το παιδί έξω από τα κάγκελα. Σάστισα, κοίταξα και της είπα “τι κάνετε;” Η γυναίκα δεν μου μίλαγε. Της είπα “σας παρακαλώ πείτε μου τι κάνετε”. Μου απάντησε “εσάς τι σας φαίνεται; Εσείς τι θέλετε;”. To μωρό φώναζε: “θέλω τον μπαμπά μου”. Ρώτησα “γιατί έχετε το παιδάκι έξω από τα κάγκελα;”. Μου είπε να βγάλω τα γυαλιά μου γιατί δεν βλέπω καλά. Εγώ γύρισα στο γιο μου και τον ρώτησα “βλέπεις αυτό που βλέπω; Είναι έξω από τα κάγκελα το μωρό;”. “Ναι μαμά” απάντησε εκείνος. Εκείνη την ώρα το πετάει. Δεν το είδα να πέφτει γιατί γύρισα το κεφάλι της μικρής μου της κόρης ώστε να μην το δει έτσι δεν το είδα ούτε εγώ. Μετά έκρυψα τα παιδιά στη γωνία για να μη δουν το υπόλοιπο και την βλέπω με το ένα πόδι έξω από τα κάγκελα. Της φώναξα “σε παρακαλώ, μην το κάνεις! Μην πηδήξεις! Πες μου, πώς μπορώ να σε βοηθήσω!”. Μου απάντησε, “δεν μπορείς να κάνεις κάτι” και πήδηξε και αυτή».

https://soundcloud.com/proto-thema-207490554/3bz7wmkrwlwr

Άλλος ένοικος της πολυκατοικίας περιέγραψε όσα αντιλήφθηκε ο ίδιος, «άκουσα φωνές και είδα μια κυρία να έχει κρύψει τα παιδιά και να φωνάζει: μην πέσεις, μην πέσεις. Κοιτάω επάνω, βλέπω τη μαμά έξω από το κάγκελο και ακούω τη μαμά από κάτω να λέει: μην πέσεις και εσύ. Της φωνάζω και εγώ: μην πέσεις, μην πέσεις, μπες μέσα. Και πήγα μέσα να βάλω παπούτσια να ανέβω προς τα πάνω και ακούω τον θόρυβο, είχε πέσει και η ίδια.

Κατέβηκα κάτω γρήγορα, ήρθε ο πατέρας, κόντευε να καταρρεύσει. Τον κράτησα να μην σηκώσει τη μαμά ή το παιδί γιατί ήταν χτυπημένες. Μένω στην ίδια πολυκατοικία, εγώ στον πρώτο και η οικογένεια στον πέμπτο», περιγράφει.