“Τις αλλαγές στην Αστυνομία τις έφεραν τα συνδικάτα της ΕΛ.ΑΣ., και η συνάντηση της ΛΟΑΔ κοινότητας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επετεύχθη από ΛΟΑΔ ακτιβιστές του Athens Pride”

Με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με την ΛΟΑΔ κοινότητα ενόψει του νομοσχεδιου του υπουργείου Εσωτερικών για τις έμφυλες ταυτότητες που αναμένεται να ψηφιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

“Και όταν λέει ότι ο ΚΜ (Κυριάκος Μητσοτάκης) θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΛΟΑΔ κοινότητας, δεν εννοεί με τον συμπαθέστατο Χρήστο Σιμαρδάνη, τον “υπέροχο και αξιοπρεπή κύριο”.

Δεν έχω κάτι με τον κύριο Σιμαρδάνη, έχω και φίλους γκέι (sic!) που δεν κάνουν τίποτα για το καλό της ίδιας τους της κοινότητας. Όπως έχω και φίλους αστυνομικούς που ποτέ, πουθενά δεν κατέβηκαν σε μια διαδήλωση των αστυνομικών συνδικάτων για να προστατεύσουν το δικό τους καλό.

Όμως, όπως τις αλλαγές προς το καλύτερο μέσα στην αστυνομία τις έφεραν τα συνδικάτα της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από διαδηλώσεις και επαφές με την φυσική και πολιτική ηγεσία, έτσι και η συνάντηση της ΛΟΑΔ κοινότητας με τον ΚΜ (Κυριάκο Μητσοτάκη) επετεύχθη από ΛΟΑΔ ακτιβιστές που συμμετέχουν στο Άθενς Πράιντ και σε άλλα πράιντ παρέιντ της χώρας.

(Άραγε με αυτές τις εξελίξεις τί να σκέφτονται κάποιοι που μας πολέμησαν τόσο καιρό. Και που να δουν πόσα άλλα θα ‘ρθουνε…)” σχολιάζει ο ακριβιστης και Αρχιφύλακας της Τροχαίας Αθηνών, Φωτεινός Παγιαυλας.

___________

Αφορμή για το σχόλιο αρθρογραφία για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους της ΛΟΑΤ κοινότητας (11/07), με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις έμφυλες ταυτότητες που αναμένεται να ψηφιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Στη συνάρτηση προσκλήθηκαν  ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο γραμματέας Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων του κόμματος Γιώργος Σταμάτης, οι αναπληρωτές γραμματείς στρατηγικού σχεδιασμού Νίκος Σωτηρόπουλος και Μαίη Ζαννή και η αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου του κόμματος Κύρα Κάπη.

Η ΝΔ φέρεται να μη διάκειται αρνητικά απέναντι στο νομοσχέδιο, ενώ επιτελείο της ΝΔ, συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με εκπροσώπους της κοινότητας κι έχει καταγράψει ορισμένους από τους υφιστάμενους προβληματισμούς επί του νομοθετήματος.