Με την ολοκλήρωση της “ψήφου εμπιστοσύνης” .. οι κρίσεις Αντιστρατήγων στην ΕΛ.ΑΣ

Εν αναμονή της σύγκλησης του Συμβουλίου Κρίσεως για Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Στην καθιερωμένη πρωινή της Δευτέρας (22/07)  οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μετέβησαν στο Μέγαρο της Κατεχάκη ωστόσο το κλίμα ήταν..  “βαρύ”.

Κατά την είσοδο των οχημάτων στα οποία επέβαιναν οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που συμμετέχουν στη “Σύσκεψη της Δευτέρας” τα βλέμματα αναζητούσαν τα τζιπ των Αξιωματικών του Στρατού, ως απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί από την επόμενη των εκλογών τα επιτελεία..  “πότε θα γίνουν οι κρίσεις;”..

Αξιωματικοί που βρίσκονται κοντά στο να τερματίσουν την σταδιοδρομία τους, καθώς είτε συμπληρώνουν είτε βρίσκονται ψηλά στην επετηρίδα έδειχναν να είναι περιορισμένοι σε λογο και κινήσεις, καθώς αναμένουν τις .. “Κρίσεις” .

Πληροφορίες ωστόσο του Nantiareport.gr- σημειώνουν ότι λόγω της διαδικασίας “ψήφου εμπιστοσύνης” στην Κυβέρνηση, που βρίσκεσαι σε εξέλιξη στη Βουλή, και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα, οι (πολυ)αναμενόμενες Κρίσεις θα ξεκινήσουν με τους Αντιστρατήγους το πρωί της Τρίτης (23/07) και θα συνεχιστούν με τους υπόλοιπους βαθμούς ιεραρχίας.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την αποστρατεία ολων των Αντιστρατηγων και την κάλυψη των κενών θέσεων που θα προκύψουν, με την προαγωγή των Υποστρατήγων και Ταξιαρχιών.  Ωστόσο δε θα πρέπει να αναμένεται “ανατροπή” στην “ανθρωπογεωγραφια” των Ανώτατων Αξιωματικών καθώς η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας ως εκτελεστική των Κυβερνητικών επιλογών φέρεται να επιθυμεί τη διατήρηση της υπηρεσιακής ηρεμίας του Σώματος μεχρι τις Τακτικές Κρίσεις στις Αρχές του επόμενου έτους..