Την ικανοποίηση της πολιτικής ηγεσίας έλαβαν οι επιχειρησιακές δυνάμεις που αντιμετώπισαν τις επιθεσεις από τους αντιεμβολιαστές

Τα επεισόδια στην περίμετρο της ΔΕΘ, που προκλήθηκαν από την πλευρά της συγκέντρωσης των αντιεμβολιαστών, ήταν περιορισμένης έκτασης με τους αστυνομικούς των διμοιριών να ανταποκρίνονται στο ρόλο και το έργο τους

Δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών ανέφεραν τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών στελεχών της ΕΛΑΣ, για εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ άλλων και απο ομάδες “αντιεμβολιαστών” που είχαν δηλώσει πρόθεση να μεταβούν σε διαμαρτυρία εξωτερικά του χώρου διεξαγωγής της 85ης ΔΕΘ.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν (11/09-20.00) στην περιοχή περιμετρικά του Δημαρχειακού Μέγαρου της πόλης της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή τον οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μ. Ανδρόνικου, περίπου 500 άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε κάλεσμα μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, για συγκέντρωση ενάντια «στους διαχωρισμούς των ανθρώπων, στους εκβιασμούς και πιέσεις στον εργασιακό χώρο και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», που συμμετείχαν σε πορεία. Οργανωμένες ομάδες του μπλοκ επιτέθηκαν (11/09-20.00) με πέτρες και μολώτοφ στους αστυνομικούς έξω από το «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο», που είχα διατεθεί σε ανάπτυξη δυνάμεων, επιχειρώντας να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό. Τα στελέχη της ΥΑΤ προχώρησαν σε απώθηση με ρίψη δακρυγόνων και νερού, από τους «Αίαντες», αποτρέποντας περαιτέρω κλιμάκωση των επεισοδίων.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν την ικανοποίηση της πολιτικής ηγεσίας, με τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο να βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων, λαμβάνοντας ενημέρωση και με προσωπική αποτίμηση της κατάστασης ενώ ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια. Οι ίδιες αναφορές αποδίδουν την άποψη της «επιτυχημένης διαχείρισης από τις διατιθέμενες αστυνομικές επιχειρησιακές δυνάμεις στην αντιμετώπιση των σφοδρών επιθεσεων από τους ταραξίες, με μολώτοφ και ρίψεις αντικειμένων».

Σε επικοινωνία με τους επικεφαλής δυνάμεις μεταφέρθηκε η θετική αποτίμηση καθώς τα επεισόδια περιορίστηκαν στο χώρο που είχε οριοθετηθεί, χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία της πόλης, χωρίς καταστροφές σε περιουσίες ενω και τα καταστήματα ακολουθούσαν το ωράριό τους κανονικά.

Η ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στη ΔΕΘ πραγματοποίησε εννέα συλλήψεις και έξι προσαγωγές.