“Τιμωρία όσων τίμησαν τη στολή τους”

Με αφορμή την απαγορευτική απόφαση για προσφορά και εργασία των Απόστρατων, ο εα Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ παραθέτει την πρότασή του

Παραθέτει την άποψη του ο απόστρατος Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ, Νικόλαος Αθ. Μπλάνης* και σημειώνει,  «Είναι μερικοί αξιωματικοί που εξυψώνουν τους θεσμούς που υπηρετούν και τιμούν την στολή που φοράνε και είναι μερικοί που “σηκώνονται” από το αξίωμα (θέση) που κατέχουν και τη στολή. Οι τελευταίοι, μόλις βγαίνουν στη σύνταξη, ούτε καλημέρα δεν τους λένε… (;;;)

Αυτοί που τίμησαν το θεσμό και τη στολή, ακόμα και μετά συνεχίζουνε να τους ρωτάνε όχι μόνο πώς πάνε, αλλά να μας δίνουν συμβουλές και την χρήσιμη εμπειρία τους (!!!). Το θέμα λοιπόν είναι ότι η Αστυνομία υπάρχει μόνο χάριν στους πρώτους και οι δεύτεροι υπάρχουν μόνον χάριν της Αστυνομίας. Τη διαφορά τη βλέπουμε στο τέλος.

Η πολιτεία θα πρέπει να επανεξετάσει την πρόσφατη “απαγόρευση” για προσφορά και εργασία των απόστρατων, οι οποίοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και αποτελούν “δεξαμενές σκέψης” και να μην τους θέτει στο περιθώριο και στην “αχρησία”!!!»

* Νικόλαος Αθ. Μπλάνης, Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α., Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α./Υ.Δ.Τ., Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών