Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν δεχτεί βολίδα όπλου (VIDEO)|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Επιστήμονες κατέγραψαν με υπερ-ευαίσθητες κάμερες υψηλής ταχύτητας πείραμα, ώστε να αποτυπώνουν τα όσα συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα όταν δεχθεί από κοντινή απόσταση βολίδα πυροβόλου όπλου και πως το αλεξισφαιρο μπορεί να προστατέψει το σώμα.

image

Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν αυτό δεχτεί μια σφαίρα; Ποια είναι η ζημιά που υφίστανται οι ιστοί και τα οστά καθώς ραντεβού διαπερνά το “μολύβι”; Επιστήμονες επιχείρησαν πείραμα, με ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινού ώστε να αποτυπώνουν τα όσα συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα…
Από κοντινή απόσταση πυροβόλησαν και κατέγραψαν με υπερ-ευαίσθητες κάμερες υψηλής ταχύτητας πως η βολίδα που βγαίνει από την κάνη με ταχύτητα μεγαλύτερη των 800 χιλιομέτρων, πλήττει το κρέας. Και μπορεί η οπή εισόδου να είναι σχετικά μικρή, η βολίδα προκαλεί μεγαλύτερη πύλη εξόδου και ζημιά στους ιστούς. 

Σοβαρό τραυματισμό επίσης προκαλούν και τα αέρια της βολίδα  κατά την πυροδότησή της από την κάνη του όπλου , η οποία ταυτόχρονα περιστρέφεται με ταχύτητα γύρω από τον άξονα της. Δεν είναι λίγοι όσοι έχουν τραυματιστεί από πυρά  πυροβόλου όπλου οι οποίοι αναφέρουν το ισχυρότατο σοκ που υφίσταται ο οργανισμός, όταν το σώμα διαπερνά η βολίδα του όπλου.


*freepatentsgr.blogspot.gr