Τι ανέφερε στον παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ η Μαρία Ειρήνη- Τι δείχνουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Η μικρή Μαρία Ειρήνη, παραμένει στο Νοσοκομεί Παίδων. Εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο Αξιωματικό της Αστυνομίας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ώστε να επέλθει η ψυχικη ηρεμία και γαλήνη στο παιδί, και ανεπηρέαστο το κοριτσάκι να περιγράψει μέσα από τα δικά του βιώματα τις συνθήκες υπό τις οποίες τα ίχνη της χάθηκαν ανήμερα του Πάσχα μέχρι και τη στιγμή που εντοπίσθηκε από τις Αρχές.

wp-1462185232097.jpg

Η μικρή, είναι φοβισμένη, -ενώ όταν εντοπισθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν πεινασμένη και αφυδατωμένη-. Από την εξέταση του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι δεν φέρει σημάδια κακοποίησης συμβατά με βίαιη απομάκρυνση ή παρά τη θέλησή της μετακίνηση. Φέρει ωστόσο εμφανείς εκδορές και σημάδια- από τα χόρτα και τα κλαδιά – συμβατά με την σχεδόν 20άωρη περιπέτεια της μικρής, σε άγνωστο περιβάλλον- στα χωράφια και τα παρτέρια σε απόσταση σχεδόν 4χλμ από την περιοχή του Σκαραμαγκά στη θέση Αφαία όπου και εντοπισθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (02/05).

Σε ερωτήσεις οι οποίες της υποβλήθηκαν από τον Αξιωματικό παιδοψυχολόγο της ΕΛΑΣ, για το πού ήταν και πώς βρέθηκε στο χώρο όπου και εντοπίσθηκε, φέρεται να αντιλαμβάνεται την κατάσταση πλήρως, και περιγράφει την ίδια εικόνα. Η ανήλικη, τοποθετεί τον εαυτό της «στο δάσος», ενώ σε ερωτήσεις για το πώς πήγε εκεί, φέρεται να έχει αναφέρει, «Με άφησε η μαμά, στο δάσος».

Η Μαρία Ειρήνη φέρεται να περιέγραψε στον εξειδικευμένο παιδοψυχολόγο που την εξέτασε, πως είχε πάει για να δει «το μικρό άλογο και το σκυλάκι μου», όταν βρέθηκε μόνη της «στο δάσος» και αποκοιμήθηκε, όταν κουράστηκε. Δεν άκουσε να τους γονείς της ή κάποιον άλλο να φωνάζει το ονομά της, και φοβήθηκε καθώς δεν ήξερε πώς να επιστρέψει στους γονείς της.
Αν και τη διερεύνηση της υποθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής με δεδομένο και τις καταγγελίες του παππού της μικρής για “προσωπικές διαφορες με γωστό του άτομο”, ωστόσο κατά την εξέταση της μικρής δε διαφαίνεται ..αρπαγή της από το χώρο στο οποίο βρισκόταν με την οικογένειά της, ανήμερα το Πάσχα.

Ωστόσο εξετάζονται -ακόμα- όλα τα ενδεχόμενα, με τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια να έχουν συλλέξει από τα σημεία στα οποία είναι διαπιστωμένη η παρουσία της Μαρίας Ειρήνης, δείγματα και βιολογικό υλικό, ώστε να εξακριβωθεί ή να αποκλειστεί η παρουσία και άλλου ατόμου. Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες στηνπεριοχή μεταξύ Σκαραμαγκά και Χαιδαρίου στη διαδρομή η οποια εκτιμάται ότι ακολούθησε η μικρή, έχει παραληφθεί από τα αρμόδια κλιμάκια, για να διαπιστωθεί εάν η μικρή ακολουθησε τη συγκεκριμένη πορεία μόνης της, ή εντοπίζεται η παρουσία ενήλικα.

wp-1462201734850.jpg

Ο φάκελος της υπόθεσης ωστόσο, διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή και οι γονείς της ανήλικης παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της παραμελησης και έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πάντως, σύμφωνα με Αξιωματικο της Ασφάλειας Αττικής, δε διαφαίνεται να υπάρχει δόλος από πλευράς τους για την εξαφάνιση της μόλις 3,5ετών κόρης τους.