“Θύμα εκβιασμού” δηλώνει ο Αλβανός Sandër Pemaj – Προφυλακιστέοι οι τρεις για τον 1.2τ κοκαΐνης

Θύμα εκβιασμού από μέλη του καρτέλ μεταφοράς με ιστιοφόρο από την Καραϊβική υποστηρίζει ο σκληρός Αλβανός κακοποιός Sandër Pemaj

Με τη σύμφωνη γνώμη του 1ου Τακτικού Ανακριτή και του Εισαγγελέα, για τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους που απολογήθηκαν (29/01) για συμμετοχή τους στο Διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Ελεύθερη μετά την απολογία της αφέθηκε η νεαρή Μολδαβή, σύντροφος του Sandër Pemaj, φερόμενου ως “υπαρχηγού” της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτυπώνονται στη δικογραφία.

«Γνωριστήκαμε πριν από δυο μήνες. Πήγαμε εκδρομή στην Πρέβεζα και μετά στο Αγρίνιο. Εκεί πήγαμε για καφέ με έναν φίλο του από την Αλβανία. Δεν τον ήξερα. Μιλούσαν αλβανικά και δεν καταλάβαινα τι έλεγαν. Εκείνη την ώρα μας συνέλαβαν οι αστυνομικοί». Της επεβλήθηκαν περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 15 ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα και η καταβολή εγγύησης ύψους €5.000.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τη συμμετοχή τους, ισχυρίζονται ότι εκτελούσαν εντολές χωρίς να γνωρίζουν

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Αλβανός Sandër Pemaj εκτελούσε χρέη “υπαρχηγού” του καρτελ. «Κρατούσαν όμηρο τον εξάδελφό μου και φοβόμουν για τη ζωή του. Εγώ από αυτήν την ιστορία δεν είχα κανένα οικονομικό όφελος», φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να υποστήριξε ενώπιον του 1ου Τακτικόυ Ανακριτή στην απολογία του, κι ενεπλάκη στην υπόθεση μόλις… τέσσερις ημέρες(!) πριν από τη σύλληψή του, και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος .

Αύριο (30/01) αναμένεται να απολογηθούν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι που ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους.