ΘΣΝ: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια αντιεξουσιαστών σε βάρος της Αστυνομίας- Τραυματίστηκε Αστυνομικός

Με φόντο τη βιβλιοθήκη και αφορμή την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, οργανωμένες ομάδες φοιτητών προσκείμενες στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, και αντιεξουσιαστές, προκάλεσαν επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας

Επεισόδια ξεκίνησαν (26/05-21.00) μετά τη λήξη πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητικές συλλογικότητες και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενάντια στην παρουσία αστυνομικών στα Πανεπιστήμια. Ομάδα περίπου 120ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας φορώντας κράνη και κουκούλες full face, επιτέθηκαν με δεκάδες εκρηκτικές μολώτοφ, πυροτεχνήματα, πέτρες και αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν αναπτυχθεί έξω από την Κοσμητεία της ΣΘΕ και περιφρουρούν τις εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης. Οι  αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τα άτομα.

Για περίπου μία ώρα, ο χώρος περιμετρικά του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με εστίες φωτιάς φωτιές σε κάδους και έστησαν οδοφράγματα, από τους κουκουλοφόρους. Στη συνέχεια οι ταραξίες, κινήθηκαν οργανωμένα στην οδό Εγνατία και επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ σε ανάπτυξη περιμετρικά του ΑΠΘ, με τους αστυνομικούς να  προχωρούν σε προσαγωγές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Από την ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκαν εννέα προσαγωγές, από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η κυκλοφορία αποδόθηκε στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της οδού Εγνατίας το βράδυ της Πέμπτης (26/05-22.00).