ΘΣΝ: Συνελήφθη στο “Μακεδονία”, Γεωργιανός ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου Αλεξαντερ Σoλόνικ και της φίλης του

Συνελήφθη καταζητούμενος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του μαφιόζου Αλεξάντερ Βικτόροβιτς Σoλόνικ και της 19χρονη τότε φίλης του Σβετλάνα Κότοβα, πρώην «Μις Ρωσία»

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν (10/01) 48χρονο από τη Γεωργία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα των ελληνικών αρχών για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου Αλεξάντερ Βικτόροβιτς Σoλόνικ και της -τοτε- 19χρονης φίλης του Σβετλάνα Κότοβα, πρώην «Μις Ρωσία»

Το 2005 οι ελληνικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα για τον 48χρόνο -σήμερα- Γεωργιανό και από την Interpol Κύπρου έλαβαν ενημέρωση ότι κρυβόταν στη μεγαλονησο και θα ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη. Κατά την άφιξή του, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Στις 3 Φεβρουαρίου του 1997 ο πλέον καταζητούμενος επαγγελματίας δολοφόνος της Ευρώπης εντοπίζεται νεκρός στο Λαγονήσι μαζί με την τότε σύντροφό του. Οι δύο νεκροί ταυτοπιουνται στα στοιχεία του Ρώσου μαφιόζου Αλεξάντερ Βικτόροβιτς Σoλόνικ και της τότε 19χρονης φίλης του Σβετλάνα Κότοβα, πρώην «Μις Ρωσία». Ο «Μέγας Αλεξάνδρος» ή «Σάσα ο Μακεδόνας», όπως αναφερόταν, συμμετείχε στη ρωσική μαφία τη δεκαετία του 1990, μέχρι και την εξαφάνιση του μετά τη δεύτερη απόδραση του από τη φυλακή το 1995.

Το 1992, ο Αλεξάντερ Σολόνικ εκτελεί το Βίκτορ Νικιφόροβ, και έξι μήνες μετά το Βαλερί Ντλουγκάτζ, ενω διασκέδαζε σε κατάμεστο κλαμπ. Ο Αλεξάντερ Σολόνικ αναδείχτηκε στον πιο ακριβοπληρωμένο εκτελεστή της Ρώσικης μαφίας καθως δεν διστάζει να σκοτώσει έναντι αδράς αμοιβής, τους πιο ισχυρούς στη Ρωσική Μαφία της εποχής.

Ο 48χρονος Γεωργιανός, παραπέμφθηκε στο Εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών .