ΘΣΝ: Σύλληψη τεσσάρων διαρρηκτών επ’ αυτοφώρω εντός οικίας

Οι κάμερες κατέγραψαν τις κινήσεις των σεσημασμένων κακοποιών, κατά τη διάρρηξη κατοικίας στην περιοχή του Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη, από το εσωτερικό της οποίας είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρήματα

Βίντεο ντοκουμέντο, εξασφάλισαν ο αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ, Γιώργος Γεραφέντης, στο οποίο έχει καταγραφεί η δράση τεσσάρων διαρρηκτών κατοικίας στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης. Κατά την εισβολή των δραστών στο χώρο, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και ένας από τους διαρρήκτες διακρίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό να σκαρφαλώνει στα κάγκελα και να ξηλώνει την εξωτερική μονάδα με τη σειρήνα.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας παραμένουν στην οικία για λιγότερο από 6 λεπτά καθώς αναγκάζονται να αποχωρήσουν με την άφιξη του ιδιοκτήτη. Κατά τη διαφυγή τους, στον κήπο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ένοικο της κατοικίας ο οποίος επιχειρεί να τους αποτρέψει ενώ οι δράστες τον απωθούν με βίας μέχρι την εξώπορτα, και τον σπρώχνουν με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο όχημα του, και διαφεύγουν με €14.000.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό, ταυτοποίησαν τους δράστες και εξιχνίασαν περισσότερες από 35 κλοπές και δύο ληστείες σε οικίες μετά τη σύλληψη των τεσσάρων διαρρηκτών. Η τελευταία ληστεία που είχαν διαπράξει οι διαρρήκτες, ήταν πριν από λίγες ημέρες, στην οικία επιχειρηματία στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, με τους κακοποιούς να έχουν αφαιρέσει- τότε – €30.000 και κοσμήματα αξίας €5.000, ενώ είχαν επιτεθεί με πέτρες στο γείτονα, ο οποίος τους είχε αντιληφθεί.

Σε βάρος των τεσσάρων έχει σχηματισθεί δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της δράσης τους.