ΘΣΝ: Σοβαρά επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ορμητήριο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από κουκουλοφόρους οι οποίου ενεργούσαν επιθέσεις με εκρηκτικές μολώτοφ κατά αστυνομικών

Σε “πεδίο μάχης” μετατράπηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (25/02) το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Οργανωμένη ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε από την πλατεία χημείου στην οδό Εθνικής Αμύνης και πυρπόλησε κάδους. Άμεσα διμοιρία της ΥΑΤ κινήθηκε σε απώθηση των ταραξιών, και οι αστυνομικοί δέχθηκαν επιθέσεις με βόμβες μολώτοφ και πέτρες.

Από τις μολώτοφ σε σκαπτικό μηχάνημα, σταθμευμένο στην οδό Αρμενοπούλου καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς επίσης, κατεσβέσθη πυρκαγιά σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα και δύο μηχανήματα έργου, επί της οδού Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη. Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχείρησαν 16 Πυροσβέστες με επτά βυτιοφόρα οχήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις  με δακρυγόνα απώθησαν τους τραξίες, οι οποίοι ανασυντάχθηκαν εντός του ΑΠΘ και προέβησαν εκ νέου σε επιθέσεις με βόμβες μολώτοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών. Μια από τις μολώτοφ κατέληξε σε εξωτερικό τοίχο του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Σε απολογισμό ζημιών, έντεκα σταθμευμένα οχήματα έχουν υποστεί υλικές ζημιές, εκ των οποίων τέσσερα οχήματα έχουν υποστεί μερικώς φθορές από τη φωτιά . Από τις ομάδες συλλήψεων ακολούθησαν προσαγωγές υπόπτων ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της ΓΑΔΘ.