ΘΣΝ: Σοκάρει η απολογία του παιδόφιλου. Ομόφωνη ενοχή από την έδρα, επέστρεψε στη φυλακή.

Κυνικός, αμετανόητος επιρρίπτοντας ευθύνες στα ανήλικα θύματα του, με περιγραφές που σοκάρουν. Ο 78χρονος Αλέξανδρος Κυριακίδης καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

image

“Αυτά είναι ψέματα. Με υπεραγαπούσαν και εγώ τις αγαπούσα και τις δύο. Η μία, όμως, με εκβίαζε και με ενοχλούσε όταν κοιμόμουν με τη γυναίκα μου. Ούτε τη γυναίκα μου δεν σεβάστηκε. Δεν τα κατηγορώ αλλά δεν τα κακομεταχειρίστηκα. Μια φορά μόνο παραδόθηκα. Τα παιδιά με παρενοχλούσαν πάντα, εγώ τα απέφευγα. Εξομολογήθηκα και έχω τη συνείδηση μου ήσυχη” απολογήθηκε ο Αλέξανδρος Κυριακίδης κατά την εκδίκαση στο δευτεροβάθμιο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης .
Η έδρα τον καταδίκασε τον 78άχρονο ομόφωνα για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση για τέσσερις ασελγείς πράξεις και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 33ετών. Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, επέστρεψε και πάλι στη Φυλακή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 78χρονος Αλέξανδρος Κυριακίδης, ασελγούσε κατ εξακολούθηση, σε βάρος δύο κοριτσιών που είχαν ηλικία 11 και 10 χρονών, όταν αποκαλύφθηκε η δράση του. Τα ανήλικα κορίτσια με τους γονείς του- συγγενείς της συζύγου του-, ταξίδευαν από τη Σουηδία, στην Ελλάδα, για διακοπές και διέμεναν σε σπίτια συγγενών τους, μεταξύ άλλων και στο σπίτι του 78άχρονου.
Τον Αύγουστο του 2008, ο 78χρονο κατελήφθη να ασελγεί σε βάρος της 11χρονης-τοτε- ανιψιάς του.
Από την ιατροδικαστική εξέταση των δύο κοριτσιών δε προέκυψε βιασμός ωστόσο κατά την εξέταση των θυμάτων από ψυχολόγο-πραγματογνώμονα κατέδειξαν την αποπλάνηση και συνελήφθη.
Ο εισαγγελέας έδρας Δημήτρης Παπαγεωργίου, κατά την αγόρευση του, επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος αρχικά αποδέχτηκε τις κατηγορίες όταν οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και στο Ανακριτή ενώ πρότεινε την ενοχή του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Σε πρώτο βαθμό ο 78χρονος είχε καταδικαστεί με συνολική ποινή φυλάκισης 50 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
“Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι άνευ αντικειμένου επειδή δεν θα προλάβει καν να την εκτίσει λόγω της ηλικίας του. Δεν φτάνει για το υπόλοιπο της ζωή του” ανέφερε η συνήγορός του Τάνια Παπαδοπούλου- Σπάθη. Ενώ σημείωσε ότι η ανώτατη εκτιτέα ποινή ανέρχεται στα 25 έτη και με τις ευεργετικές διατάξεις, η μια μέρα έκτισης υπολογίζεται διπλή στη φυλακή, για κατάδικους με ηλικία άνω των 75 ετών.

Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport