ΘΣΝ: Σεσημασμένος με ποινικό μητρώο ο Γεωργιανός τραυματίας στην ένοπλη επίθεση στο ΑΠΘ

Ο τραυματίας της ένοπλης επίθεσης στην πλατεία Χημείου εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι σεσημασμένος Γεωργιανός και έχει απασχολήσει για ληστείες και ναρκωτικά

Από την εξακρίβωση στοιχείων του τραυματία στην ένοπλη αιματηρή επίθεση εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (11/07-22.00) ταυτοποιήθηκε 23χρονος Γεωργιανός σεσημασμένος για ληστείες και ναρκωτικά. Ο Γεωργιανός, υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με τραύματα απο πυροβόλο όπλο στα κατω άκρα.

Πληρώματα της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν με σήμα Κέντρου και μετέβησαν στο χώρο,  προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές υπόπτων.

Οι εμπλεκόμενοι στο ένοπλο αιματηρό επεισόδιο επιχείρησαν να εισέλθουν με αυτοκίνητο στο campus και να παραβιάσουν την κεντρική μπάρα ελέγχου της εισόδου από την Εγνατία μέχρι την Αγίου Δημητρίου. Ωστόσο η παρουσία φυλακων ιδιωτικής υπηρεσία ασφάλειας του ΑΠΘ τους απέτρεψε. Οι δράστες στη συνέχεια εισήλθαν από πλευρική είσοδο του ΑΠΘ επί της Εθνικής Αμύνης, η οποία παραμένει ανοιχτή, καθώς βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Απο τα εως τώρα ευρήματα και στοιχεία της προανάκρισης,  το ένοπλο αιματηρό επεισόδιο αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε και μετέβη ο Πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, ανέφερε, «Ενημερώθηκα για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Προφανώς, το περιστατικό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πανεπιστήμιο. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό σε τέτοια αποτρόπαια περιστατικά να υπάρχει άμεση κινητοποίηση και δράση των αρμόδιων αρχών, όπως και έγινε. Η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ διώκεται όπως και σε κάθε γειτονιά της πόλης και κάθε απόπειρα εγκληματικής ενέργειας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει της«

»Για πάρα πολλά χρόνια, εγκληματικά στοιχεία αναζητούσαν καταφύγιο μέσα στο campus του πανεπιστημίου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι μπορούσαν να δρουν ανενόχλητα, εκμεταλλευόμενα το αχανές της έκτασης και ένα άτυπο “άβατο”, που επέβαλε ο εκφυλισμός της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου. Αυτό άλλαξε, όμως, κάθε μέρα οφείλουμε να το περιφρουρούμε και να μην εφησυχάζουμε. Οι δημόσιες αρχές ασκούν στο ΑΠΘ όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στο ΑΠΘ ο νόμος του 4623/2019, όπως και κάθε νόμος εφαρμόζεται και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», επισήμανε ο καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Οπως εχει διακριβωθεί, στο ένοπλο επεισόδιο τα άτομα που εμπλέκονται δε σχετίζονται με την Πανεπιστημιακή κοινότητα.