ΘΣΝ: Προθεσμία έλαβε ο 56άχρονος ομογενής- Δίωξη για βιασμό σε βάρος ανηλίκου, άσκησε η Εισαγγελέας

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο 56άχρονος ομογενής από τον Ανακριτή, μετά την άσκηση κακουργηματικών σε βάρος του διώξεων, από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκειμένου να απολογηθεί.

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Θεσσλονίκης, Φωτεινής Κρεωνίδου, παραπέμφθηκε ο 56άχρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό, αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 13 ετών, κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος, και παραβίαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αποδέχεται μερικών τις κατηγορίες, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο 56άχρονος, παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (30/11).

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, ύστερα από καταγγελία στο τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την ύποπτη συμπεριφορά του 56άχρονου. Σε έλεγχο στον υπολογιστή του, εντοπίσθηκε να κατέχει φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται γυμνό το 9άχρονο κορίτσι, ενώ και ο ίδιος καταγράφεται σε βίντεο, να ασελγεί στην ανήλικη.