ΘΣΝ: Πρόθεση να παραδοθεί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος- Προανήγγειλε στη σύλληψή του ο ΥπΠΡΟΠΟ

Την πρόθεση του εντολέα του να εμφανιστεί στις Αρχές, ανέφερε ο συνήγορος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, μετά την ενεργοποίηση του αυτοφώρου στα στοιχεία του, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προανήγγειλε τη σύλληψή του

Σε επικοινωνία του συνηγόρου του Στάθη Παναγιωτόπουλου, με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενεργοποιήθηκε το αυτόφωρο ύστερα από την καταγγελία που υπέβαλε (21/12) μέσω του συνηγόρου της Απόστολου Λύτρα, 23χρονη γυναίκα, με την οποία ο παρουσιαστής είχε σχέση, ενώ εκείνη ήταν σε ηλικία 18 ετών και είδε προσωπικές τους στιγμές σε πορνογραφικά sites φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο.

Στη σύλληψη του πρώην τηλεοπτικού συνεργάτη των «Ράδιο Αρβύλα», προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε αγώνα παλαιμάχων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και ομάδας επίλεκτων υπό την αιγίδα της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» (21/12). «Μιλούσα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίο με ενημέρωσε ότι επίκειται η σύλληψη του Παναγιωτόπουλου, διότι άλλη μια κοπέλα έχει κάνει μήνυση- η προηγούμενη δεν είχε κάνει- και για αυτό πλέων είναι καταζητούμενος και θα συλληφθεί σε κανα δίωρο το πολύ, για όσα έχει κάνει.»

Και πρόσθεσε ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «Πιστεύω ότι η ανθρωπιά και ο ανδρισμός έχουν σαν προϋπόθεση ότι φερόμαστε με σεβασμό και με αγάπη στη σύζυγό μας, στη φίλη μας, στην κοπέλα μας, σε όποια γυναίκα βρίσκεται στη ζωή μας και έχουμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Θεωρώ πρωτοφανή αθλιότητα και απάνθρωπη συμπεριφορά ότι στην Ελλάδα έχουμε φέτος 17 δολοφονίες γυναικών, δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψει κανείς.. Πιστεύω ότι έχει παίξει πάρα πολύ κακό ρόλο η καραντίνα, η οποία μεγεθύνει τα προβλήματα και φέρνει αρνητικές καταστάσεις μέσα στα ζευγάρια και τις οικογένειες. Η Αστυνομία έχει κάνει πολλά πράγματα γι’ αυτό το σκοπό, με γραφεία σε όλη την Ελλάδα, Υπηρεσίες οι οποίες δραστηριοποιούνται. Πρόσφατα είχα τη μεγάλη χαρά και τιμή να συγχαρώ τέσσερις συναδέλφους σας από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έσωσαν στο “παρά 20” δευτερόλεπτα μια γυναίκα, η οποία (σσ κινδύνευε). Το παλικάρι (σσ αστυνομικός) που μου το περιέγραψε, μου είπε: “Υπουργέ, σε 15” αυτή η γυναίκα δε θα υπήρχε. Ήταν απίστευτο” Γι αυτό και τους αξίζουν χίλια συγχαρητήρια, όπως και στους άνδρες και τις γυναίκες, που δουλεύουνε στις Υπηρεσίες γι αυτό το σκοπό», κατέληξε στη σύντομη τοποθέτησή του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε δήλωσή του, ο αρμόδιος Υπουργός, στη συνέχεια, ανέφερε «O αγώνας σήμερα είναι αφιερωμένος στις γυναίκες και στην συνεχή προσπάθεια ενάντια στην βία ενάντια στις γυναίκες. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. Είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού και για εμάς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και βασικό στοιχείο της δράσης των αστυνομικών μας. Θέλω άλλη μια φορά να καλέσω τις γυναίκες που αισθάνονται ότι απειλούνται, να προσφεύγουν στην Αστυνομία όπου θα έχουν την άμεση και έμπρακτη συμπαράσταση και προστασία».