ΘΣΝ: Προσαγωγές και Συλλήψεις για την επίθεση στον Γ.Μπουτάρη

Δύο άτομα προσήχθησαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την επίθεση στο Γ.Μπουτάρη.

Rally in commemoration of the 103rd anniversary for the victims of the Pontic Genocide, in Thessaloniki, on May 19, 2018 / Πορεία μνήμης για την 103η επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας, στην Θεσσαλονίκη, στις 19 Μαΐου, 2018
Πορεία μνήμης για την 103η επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας, στην Θεσσαλονίκη, στις 19 Μαΐου, 2018

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, δυο άνδρες 20 και 36ετων οι οποίοι συνελήφθησαν για την επίθεση στο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης (19/05-20.00) από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης .

ΘΣΝ_ΕΠΕΙΣΌΔΙΑ_ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ_ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΠΟΝΤΙΩΝ

Αστυνομικοί της Ασφάλειας ύστερα απο αναζητήσεις και εξέταση βιντεοληπτικού υλικού στο οποίο διακρίνονται πολίτες να επιτίθενται και να βιαιοπραγούν σε βάρος του Δημάρχου ΘΣΝ Γιάννη Μπουτάρη κατά την παρουσία του στο Συλλαλητήριο Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων (19/05) προχώρησαν σε περιπου εννέα προαγωγές ατόμων τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή τους στην επίθεση.

Νωρίτερα (20/05) ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια για τη σε βάρος του επίθεση και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων, μετά το εξιτήριο που έλαβε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης προτίθεται να τοποθετηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι γιατροί κράτησαν για προληπτική νοσηλεία το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο, λόγω του χαμηλού αιματοκρίτη, και των χτυπημάτων που δέχτηκε, και του συνέστησαν να παραμείνει σε κατ’ οίκον παρακολούθηση για ενα 24άωρο.

ΘΣΝ_ΕΠΕΙΣΌΔΙΑ_ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ_ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΠΟΝΤΙΩΝΑν και η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται σε προσαγωγή των δύο ανδρών και εξετάζεται η συμμετοχή τους στην επιθεση και προπηλακισμό του Δημάρχου ΘΣΝ, πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr σημειώνουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί στις εικόνες βιντεοληπτικού υλικού και φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίθεση, και έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ένας εκ των ταυτοποιημένων δραστών της επίθεσης, είναι σεσημασμένος για κλοπές.

Το μεσημέρι ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , σε σχόλιό του στα κοινωνικά δίκτυα, είχε αποδώσει σε “ακροδεξιούς τραμπούκους” τους δράστες, με προειδοποίηση ότι “θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους”.