ΘΣΝ: Προφυλακίστηκε ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ και συνδικαλιστής για την παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών

Ο Αστυνόμος της ΕΛΑΣ και συνδικαλιστής της Βορείου Ελλάδος δεν έπεσε με τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό  την 6η τακτική Ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 6η τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο Αστυνόμος Β της ΕΛΑΣ ο οποίος συνελήφθη (01/06) από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων καθως επιχείρησε να “περάσει” με πλαστά διαβατήρια υπηκόων Εσθονίας, μέσω του διεθνούς αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Ο 46χρονος Αστυνόμος β’ και συνδικαλιστής, διώκεται για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα (κακουργήματα) και πρόκληση – προσφορά για την τέλεση εγκλήματος (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 46χρονος επίορκος Αστυνόμος, φέρεται ως μέλος κυκλώματος που διευκόλυνε την έξοδο λαθρομεταναστών από τη χώρα, έναντι αμοιβής κι εμπλέκεται σε δέκα περιπτώσεις.

Ο επίορκος Αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ σε βάρος του διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.