ΘΣΝ: Προφυλακιστέος και ο “12ος” κατηγορούμενος, οδηγός του Polo VW, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα και ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, οδηγός του λευκού Polo VW, ο οποίος παραδόθηκε προ ημερών στη ΓΑΔΘ

«Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο, δεν βγήκα. Γνωρίζω μόνον τον 25χρονο, οι άλλοι δύο μπήκαν στο αυτοκίνητο χωρίς να τους γνωρίζω. Δεν ήξερα αν είχαν κάτι στα χέρια τους», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας ο 22χρονος Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που μετέφερε το μεικτό τάγμα εφόδου των 12 δραστών στο σημείο της αιματηρής επίθεσης και δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή από τη Βέροια.

Ο 22χρονος κατηγορούμενος παραδόθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας (14/02) στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με το συνήγορό του να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία επεσήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, δε συμμετείχε με κανένα τρόπο στο επεισόδιο.

Ο 22χρονος το πρωί (17/02-10.30) οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Καθώς εκκρεμούσε η διαδικασία τού Αυτοφώρου για τον σουγιά που κατασχέθηκε στο αυτοκίνητό του, οδηγήθηκε στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, ωστόσο η δίκη του αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης για την ερχόμενη Πέμπτη (24/02). Ωστόσο ζητήθηκε προθεσμία για να ενημερωθεί για τη δικογραφία ο δικηγόρος του που ανέλαβε σήμερα (17/02) την υπεράσπισή του και η διαδικασία της απολογίας μετατέθηκε για το απόγευμα (17/02-17.30). Ο 22χρονος επέστρεψε στο Αστυνομικό Μέγαρο και μετήχθη  εκ νέου,  στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, οπότε και ξεκίνησε  η απολογία του 22χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ενώπιων της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης η οποία χειρίζεται την υπόθεση, ώστε στη συνέχεια να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση.

Νωρίτερα (17/02) ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών  παρέστησαν οι φίλοι του Άλκη οι οποίοι ήταν μαζί του το βράδυ της αιματηρής επίθεσης που εξελίχθηκε με τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, και κατέθεσαν τα όσα βίωσαν το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου στα σκαλοπάτια οικήματος στην Θ.Γαζή στην περιοχή του Χαριλάου. Το πρωί της Πρασκευής (18/02) οι νεαροί που βρέθηκαν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του φίλου τους, Άλκη Καμπανού, θα μεταβούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει αναγνώριση των 12 κατηγορουμένων για την υπόθεση.