ΘΣΝ: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις καταγγελίες φωτορεπόρτερ σε βαρος των ΜΑΤ

Εισαγγελική παρεμβαση  και κλήση ως μάρτυρα στο φωτορεπορτερ, για την καταγγελία του αναφορικά με επίθεση από Αστυνομικούς των ΜΑΤ στη ΔΕΘ και όσα ισχυρίζεται ότι διατυπώθηκαν.

Μετα την καταγγελία, υπέβαλε μήνυση ο φωτορεπορτερ του thestival.gr, Τάσος Ασλανίδης, κατά τριών Αστυνομικών για εξύβριση, για απρόκλητη σωματική βλάβη και απειλή, ενώ κλήθηκε  από την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Στην διάθεση της Δικαστικής Λειτουργού βρίσκεται και βιντεοληπτικό υλικό που έχει διακινηθει στα κοινωνικά δίκτυα, στο οποίο άνδρες των ΜΑΤ σε επιχειρησιακή δράση βρίσκονται απέναντι από διαδηλωτή. Ο εικονολήπτης ισχυρίζεται ότι οι Αστυνομικοί αποκάλεσαν “Βούλγαρους” τους διαδηλωτές.

Στη μηνυτήρια αναφορά συνυποβλήθηκαν και φωτογραφίες του επικεφαλής των ΜΑΤ που επιχειρούσαν στο σημείο

Οπως ανέφερε ο φωτορεπόρτερ οταν αναζήτησε τον επικεφαλής παρουσιάστηκε ενώπιον του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κωστής, ως επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ στο σημείο, υποστηρίζει.

Στη συνέχεια ο φωτορεπόρτερ επικοινώνησε με την Άμεση Δράση και ζήτησε να μιλήσει με το Κέντρο Επιχειρήσεων προκειμένου να ενημερώσει για το επεισόδιο, με το φωτορεπόρτερ να βρίσκεται στο Α.Τ Λευκού Πύργου για να υποβάλει μήνυση.

Το πρωί της Κυριακής (09/09) μετέβη ξανά στο Αστυνομικό Τμήμα για συμπληρωματική κατάθεση.

Το μεσημέρι ο φωτορεπόρτερ πρόκειται να συναντηθεί με τη νέα Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, Κατερίνα Παπακώστα προκειμένου να την ενημερώσει για το περιστατικό.