ΘΣΝ: Πακιστανοί δουλέμποροι “άκουσαν” 382χρόνια φυλάκισης από το Τριμελές Κακουργημάτων και θα εκτίσουν .. 8χρόνια

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η εκδίκαση παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών από Πακιστανούς εκβιαστές

Σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Θεσσαλονίκης, σε αστυνομική επιχείρηση (18/05 2019) εντοπίσθηκαν 74 λαθρομετανάστες από Πακιστάν και Μπαγκλαντες τους οποίους είχαν μεταφέρει με φορτηγό από πέρασμα του Έβρου, τέσσερις Πακιστανοί δουλέμποροι. Όπως κατήγγειλαν οι λαθρομετανάστες, οι τέσσερις Πακιστανούς εκ των οποίων δύο αδέλφια, τους εκβίαζαν και τους κρατούσαν παρά τη θέλησή τους, απαιτώντας τους να πληρώσει ο καθένας από €1.500 έως €2.200, για να τους απελευθερώσουν.

Οι τέσσερις Πακιστανοί κατά την ακροαματική διαδικασία αρνήθηκαν τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων παρέθεσαν ως ισχυρισμό ότι δεν είχε σχέση, τα  αδέλφια ότι εξαναγκάστηκαν και ο τέταρτος υποστήριξε ότι πήγε να βρει τον εξάδερφό του όταν μπήκε στο χώρο η Αστυνομία.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, τους επέβαλλε συνολικά 682 χρόνια φυλάκιση – εκτιτέα για τον καθένα τα 8 χρόνια . Σύμφωνα με την απόφαση, Πακιστανός ο οποίος κρίθηκε ως διακινητής, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 459ετών για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και διευκόλυνση εισόδου αλλοδαπών- ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Τα δύο αδέρφια , ως φύλακες του χώρου, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 74χρόνων καθώς του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά, της μετεφηβικής ηλικίας και του σύννομου βίου, όπως αναγνωρίστηκαν και στον τέταρτο ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 149 χρόνων. Οι Πακιστανοί θα εκτίσουν ποινή φυλάκισης 8ετών σε παράταση της προφυλάκισής τους, καθώς τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά .

________________________________________________________________
* karfitsa.gr