ΘΣΝ: ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ σε καταδίωξη με εμβολισμό οχήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση για περιαστικό καταδίωξης με συνδρομή της ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, με εμβολισμό υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε η  Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης:

“Οφείλουμε να συγχαρούμε τις ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ για ακόμη μία επιτυχία τους.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια περιπολίας, συνάδελφοι της ΟΠΚΕ εντόπισαν όχημα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες απασχολούσε εδώ και μέρες για πιθανή συμμετοχή σε διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή των Πεύκων.

Οι συνάδελφοι προσπάθησαν να ελέγξουν το όχημα, αλλά οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν στο σήμα των αστυνομικών της ΟΠΚΕ και αφού εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα, εν συνεχεία προσέκρουσαν σε τοίχο και το όχημα ακινητοποιήθηκε. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζοί.

Δύο εξ αυτών κατάφεραν να συλληφθούν μετά από καταδίωξη από τους άνδρες της ΟΠΚΕ και ένας από συναδέλφους της ΔΙΑΣ η οποία είχε προσεγγίσει στο σημείο προς ενίσχυση.
Οι επιτυχίες και οι συλλήψεις δραστών έρχονται όταν οι υπηρεσίες απασχολούνται στα προβλεπόμενα καθήκοντα τους και δεν ακινητοποιούνται στην φύλαξη στόχων.

Θα πρέπει το Αρχηγείο και όλοι οι Διευθυντές και οι Διοικητές των υπηρεσιών να αντιληφθούν ότι η ακινητοποίηση των αστυνομικών και ιδιαίτερα ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ ΖΗΤΑ και περιπολικών, στην φύλαξη σταθερών στόχων ευνοεί τους επίδοξους δράστες και μόνο οι αυξημένες εποχούμενες και πεζές περιπολίες μπορούν να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα”.

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης