ΘΣΝ: Οι αλλοδαποί δράστες με πρόσχημα το “σκασμένο ελαστικό” έκλεβαν τους οδηγούς οχημάτων (φωτο)

Με Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο αλλοδαπών δημοσιοποιούνται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και τη διερεύνηση της συμμετοχής τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Κινούμενοι στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, προσποιούνταν ότι “έπαθαν λάστιχο” προκειμένου να πείσουν διερχόμενους οδηγούς, να εξέλθουν από τα οχήματα τους και έκλεβαν προσωπικά τους αντικείμενα και ηλεκτρονικά μέσα που κατείχαν. Οι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν (27/03 2019) από Αστυνομικούς ομάδας «Ζ» καθώς  αφαίρεσαν από ανασφάλιστο όχημα 50χρονου το πανωφόρι του, που περιείχε το κινητό του τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και οκτώ κάρτες τραπέζης, με τις οποίες προέβησαν σε συναλλαγές.
Από την περαιτέρω προανάκριση, προέκυψε ότι  κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Δεκεμβρίου 2018 έως μέσα Μαρτίου 2019, είχαν προβεί σε 13 κλοπές από οχήματα.

Πρόκειται για τους:

1) AMAR ή AICHI ή ALICHI ή MOHAMΜAD ή SELAM (ον) ALI ή ATHMANE ή DJAMEL του BEZIR ή NADIR ή NADHIR ή ABDLKADER και της AISA ή KHADIJA ή AICHA, γεν. το 1988 ή 1978 ή 15-03-1978 ή 12-04-1976 στο Ιράκ ή Παλαιστίνη ή Αλγερία ή Ισραήλ ή Αλβανία.

2) (επ) MOHAMED ή HAMMAR ή HASSAN ή MOHAMAD ή HASSAN ή SELAM (ον) HASSAN ή MOHAMED ή HAMMAR ή MOHAMAD ή BILAL του NADIZ ή NADIR ή MOUHAMED ή NADHIR και της KHADIDZA ή HADIYA ή FADILA ή HADIJA ή KHDJA ή HADIYA ή KHADIJA

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, ασκήθηκε Ποινική Δίωξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και απάτη με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα πράξεις . Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, στο τηλέφωνο 2310-502744. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.