ΘΣΝ: Οχτώ συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανου- Ένας διαφεύγει στην Αλβανία και αναζητείται ενας ακόμα

Στο πλαίσιο της έρευνας για τους δολοφόνους του Άλκη Καμπανου από οργανωμένο τάγμα εφόδου στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη εκτελέστηκαν εντάλματα σύλληψης στους ταυτοποιημένους δράστες

Κατά την προανακριτική διερεύνηση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, με τη συνεπικούρηση με την ολόκληρη των εξετάσεων στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης εκδόθηκαν (06/02) δέκα εντάλματα σύλληψης για ταυτοποιημένους δράστες στην αιματηρή επίθεση και δολοφονία του 19χρονου φοιτητή από τη Βέροια .

Από αναζητήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έχουν εκτελεστεί οχτώ εντάλματα με συλλήψεις εμπλεκόμενων στην αιματηρή επίθεση δολοφονία του φοιτητή από τη Βέροια, με τους δράστες να έχουν καταφύγει σε σπίτι συγγενών τους. Αστυνομική πηγή ενημέρωσης του NantiaReport.gr αναφερει ότι πρόκειται για επτά Έλληνες και δύο Αλβανούς (ο ένας με ελληνικό ΔΑΤ) -ηλικίας απο 19 εως 24 ετών- εκ των οποίων τρείς έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για Ποινικά αδικήματα, οργανωμένοι στο Σύνδεσμο του ΠΑΟΚ επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού της Θεσσαλονίκης.

Αστυνομική ενημέρωση του NantiaReport.gr αναφερει ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο οδηγός του δεύτερου, μαύρου οχήματος, που διακρίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό να αποχωρεί απο το σημείο της δολοφονίας και εισέρχεται παράνομα, δεξιά σε μονόδρομο. Το όχημα εντοπίσθηκε σε χωρο στάθμευσης στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και έχει μεταφερθεί για ιχνηλασία στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας.

Ένα ένταλμα έχει μετατραπεί σε Διεθνές κι έχει διαβιβαστεί στην Αλβανία όπου έχει καταφύγει, ο 20χρονος Αλβανός Roxhers Demirazi , ενώ εκκρεμεί ένα ακόμα ένταλμα σύλληψης για ταυτοποιημένο μέλος του τάγματος εφόδου ο οποίος -προς ωρας- διαφεύγει.

Για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανου έχει ήδη συλληφθεί ο 23χρονος Αλβανός Carciu Afksendos, ωστόσο όπως προέκυψε δεν κατάφερε τα φονικά πλήγματα με το “kama” στον 19χρονο, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική Ποινική Δίωξη και κρατείται μετα την προθεσμία που έλαβε ενω πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου το πρωί της Δευτέρας (07/02) ενώπιον του Ανακριτή Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος έχει αρνηθεί την κατηγορία της φυσικής αυτουργία, ωστόσο έχει παραδεχθεί την παρουσία του στο χώρο της αιματηρής επίθεσης και δολοφονίας του Άλκη Καμπανου

Με την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενδέχεται το κατηγορητηριο να διευρυνθεί για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για τούς συλληφθέντες. Με την πλευρά της οικογένειας του 19χρονου φοιτητή από τη Βέροια να προτίθεται, δια του νομικού συμπαραστάτη της να υποβάλει αίτημα στον Άρειο Πάγο ώστε η υπόθεση να εκδικαστεί στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη.