ΘΣΝ: Μαραθωνοδρόμος με σπουδαίες διακρίσεις η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από το φορτηγό

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της 40χρονης, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό ενώ πήγαινε στη δουλειά της με το ποδήλατό της, όπως συνήθιζε να κάνει κάθε μέρα σε δρόμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η Δήμητρα Ιορδανίδου είναι το θύμα στο τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη (02/11), όταν ο οδηγός του φορτηγού έστριβε στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός υποστήριξε ότι δεν είδε την 40χρονη η οποία επίσης έστριβε με το ποδήλατό της, με αποτέλεσμα να την παρασύρει και εγκλωβίστηκε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού. Αρχικά η 40χρονη γυναίκα, αρχικά διασωληνώθηκε μέσα στο ασθενοφόρο, ωστόσο είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της κατά τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο.

Η 40χρονη, είχε γράψει την δική της ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Ο ΣΕΓΑΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει, «Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου, η είδηση της απώλειας της αθλήτριας του μαραθωνίου δρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου. Η 42χρονη δρομέας του Αρίωνα Κουφαλίων παρασύρθηκε από φορτηγό, ενώ οδηγούσε το ποδήλατό της στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με την Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Η Ιορδανίδου μετείχε σταθερά στα πανελλήνια πρωταθλήματα μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου, είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθωνίους, ενώ πριν λίγα 24ωρα συμμετείχε στα 8χλμ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα. Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της αθλήτριας»
Η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο μαραθώνιο της Αθήνας, έχοντας εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο. Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία. Αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με τον ΓΑΣ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, με τον Ηρακλή και φέτος με τον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε πτυχίο στο Οικονομικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές MSc in Management στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία και προϋπηρεσία στον τραπεζικό τομέα ως στέλεχος στη λιανική τραπεζική. Η Δήμητρα Ιορδανίδου, σύμφωνα με συνεργάτες της, αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας από την ίδρυσή της.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Δρ. Κυριάκος Λουφάκης, έκανε λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και συνεργάτιδα, για την οποία μόνο καλά λόγια έχει να πει. «Ερχόταν κάθε μέρα το πρωί με το ποδήλατο της στη δουλειά. Ερχόμενη στα καθήκοντα της, έχασε την ζωή της. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, «πολύ πριν οι περισσότεροι από εμάς ξυπνήσουμε για να πάμε στη δουλειά μας, η Δήμητρα έχει ήδη ξεκινήσει τη προπόνησή της από τις 5:30 τα χαράματα στους άδειους δρόμους της πόλης αφοσιωμένη στο άλλο καθήκον της, την προπόνηση. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα που συνήθως ένας εργαζόμενος τα έχει για να ξεκουραστεί. Το προπονητικό πλάνο ενός μαραθωνοδρόμου είναι αυστηρό και δεν δικαιολογεί απουσίες. Όπως και δικαιολογίες».