ΘΣΝ: “Η παραγγελία με τα παπούτσια”.. και οι συλλήψεις για εκβιασμό σε πρώην ποδοσφαιριστή

Δικογραφία και συλλήψεις από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σε βάρος δύο υπαλλήλων Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας και λογίστριας.

Σε πόλη της Βορείου Ελλάδος, συνελήφθησαν (18/11) υστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία απαιτήθηκε το χρηματικό πόσο των #€6.000  από πρωην ποδοσφαιριστή, για διευθέτηση φορολογικών υποχρεώσεων και επιβαρύνσεων, συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του  ηλεκτρονικού πληροφοριακού συστήματος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής Elenxis καθώς επίσης και η λογίστρια.

Ο 57άχρονος ο οποίος κατηγορείται για εγκληματική ομάδα, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος κι εκβίαση, είχε απόλυτη πρόσβαση σε φορολογικά στοιχεία φορουπόχρεων και όπως προκύπτει από τη δικογραφία,  με την εμπλοκή εφοριακών και λογιστών από τη βόρεια Ελλάδα, είχαν “στήσει” παράνομη δραστηριότητα.

Αφορμή για τις συλλήψεις η καταγγελία του πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατά το έτος υπόχρεου (2013)- τότε εργαζόμενος σε πρακτορείο ιδιοκτησίας Ολυμπιονίκη της Αρσης Βαρών- φέρεται να εμφάνισε κινήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς που υπόκεινται σε φορολογική επιβάρυνση με το ύψος του ποσού να ανέρχεται στις €46.000. Ως υπόχρεος του ζητήθηκε η υποβολή παραστατικών ως προς την κτήση των αυξημένων κεφαλαίων, όπως και έκανε, ωστόσο φέρεται η λογίστρια να διαβεβαίωσε τον 57άχρονο Εφοριακό ότι ο πελάτης της “είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης και μπορεί να γίνει επαφή”, και συμφώνησαν στην αντικαταβολή ποσού #€6.000 για την “παράκαμψη” του ελέγχου. Παράλληλα φέρεται η λογίστρια να είχε ενημερώσει και τον ποδοσφαιριστή ότι “είχε προβεί σε αντίστοιχη διευθετηση στο παρελθόν με θετικό αποτέλεσμα κατά τον φορολογικό έλεγχο”, και έπεισε τον πελάτη της να ενδώσει στον εκβιασμό, ενώ παράλληλα ο πρώην ποδοσφαιριστής κατέφευγε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Όταν η λογίστρια, παρέλαβε το χρηματικό ποσό των #€6.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τους Αδιάφθορους (18/11), φερεται να επικοινώνησε με τον 57άχρονο με τη χαρακτηριστική φράση οπως αποτυπώνεται στα σχετικά νομικά εγγραφα, “η παραγγελία με τα παπούτσια είναι έτοιμη, πότε θα περάσετε να την πάρετε” και συνελήφθη.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, δωροληψίας υπαλλήλου, εμπορίας επιρροής- μεσάζοντες και εκβίασης και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.