ΘΣΝ: Έσπασαν τα ισόβια του πρωην αστυνομικού, καθ ομολογίαν δράστη στραγγαλισμού της 7χρονης κόρης του

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναγνώρισε στον πρωην αστυνομικό, το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου» πριν την τέλεση της πράξης

Άκουσε την απόφαση του Δικαστηρίου, με την οποία η πρωτόδικη ποινή ισόβιας κάθειρξης στο πρωην αρχιφύλακα των ΜΑΤ της ΘΣΝ, μειώθηκε ε 13έτη ποινή φυλακισης, και επέστρεψε στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, όπου κρατείται τα τελευταία  4,5 χρόνια, από τον Ιούνιο του 2015, όταν ομολόγησε και συνελήφθη για το στραγγαλισμό της 7χρονης κορης του. Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Άμεση Δράση και ανέφερε ότι στραγγάλισε την κόρη του, μέσα στο διαμέρισμα που ζούσε η οικογένεια, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Το Εφετείο «έσπασε» τα ισόβια, καθώς τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ωστόσο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου» πριν την τέλεση της πράξης και επιβάλλοντας της ανώτερη ποινή που προβλέπεται από το Νόμο.

Κατά την απολογία του στην ακροαματική διαδικασία, ο πρωην αστυνομικός εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Το ΜΟΕ Θεσσαλονίκης, ωστόσο, απέρριψε τον ισχυρισμό μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχικής διαταραχής, που προέβαλε η υπεράσπισή του.

Η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου, και μητέρα της 7χρονης, η οποία μεγαλώνει το δεύτερο κοριτσάκι που είχαν αποκτήσει στη διάρκεια του γάμου τους, δεν μπορεσε να εξηγήσει την πράξη του. «Δεν περνούσε από το μυαλό μου. Αν είχα αντιληφθεί ότι είναι επιθετικός στα παιδιά θα τα είχα πάρει και θα είχα φύγει. Θεωρώ ότι ένας πατέρας πρέπει να προστατεύει τα παιδιά του» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε, στις 9 Ιουνίου 2015, όταν ο δράστης, ο οποίος υπηρετούσε στα ΜΑΤ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Άμεση Δράση κι ανέφερε σε συνάδελφό του ότι σκότωσε το παιδί του, μέσα στο διαμέρισμά του, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.