ΘΣΝ: Ελεύθερος με ΠΟ, ο 24χρονος ο οποίος συμμετείχε σε βιασμούς ανηλίκων.

Αποδέχθηκε το βαρύ ποινικό κατηγορητήριο, της κατοχής και διαμοίρασης υλικού παιδικής πορνογραφίας και αποπλάνηση παιδιών, καθώς σε τουλάχιστον αρχεία, συμμετείχε σε βιασμούς δύο ανηλίκων. Ωστόσο επικαλέστηκε ψυχική νόσο, και αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 24χρονος φοιτητής του ΤΕΙ πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη (02/02) απο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Συμφωνα με τη δικαστική απόφαση, κρίθηκε ότι δεν είναι επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο, ενώ του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Επίσης επιβλήθηκε στον 24άχρονο η υποχρεωτική παρακολούθηση από ειδικό ψυχολόγο, καθώς ο ίδιος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα-ιδεοψυχαναγκασμό, σύμφωνα με το συνήγορό του ο οποίος προσκόμιση ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες.
Ο 24χρονος από το προανακριτικό υλικό, φέρεται ότι κατείχε φάκελο με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος ήταν πρόσφορος για διαμοιρασμό, με 11 υποφακέλους με χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) οι ονομασίες των οποίων παρέπεμπαν σε σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Στο υλικό το οποίο κατασχέθηκε στην κατοχή του, περιλαμβάνονται πειστήρια-ηλεκτρονικά αρχεία, βιντεοληπτικό υλικό- αρχεία στα οποία καταγράφονται ασελγεις πράξεις και βιασμοί ανηλίκων, ηλικίας περίπου 4 έως 15 ετών. Σε δύο -τουλάχιστον, από τα μέχρι τώρα αρχεία τα οποία έχουν εξετασθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια- σε αρχεία βίντεο διάρκειας 9 λεπτών, έχει καταγράψει βιασμό δύο ανηλίκων, ενός 10άχρονου και μιας 4άχρονης, με τη συμμετοχή του ιδίου. Το ένα παιδί διέμενε στην ίδια γειτονιά με τον 24άχρονο, ενώ το δεύτερο ανήκει στο συγγενικό του περιβάλλον, με τις καταγραφές να έχουν ληφθεί πριν από δύο χρόνια, η πρώτη με σταθερή κάμερα σε χώρο του σπουδαστή και η δεύτερη με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου.
Ο 24χρονος ενώπιον των δύο Δικαστικών Λειτουργών, υποστήριξε ότι στο παρελθόν είχε αποτελέσει θύμα “bulling” και δεν έχει σεξουαλικές επαφές με γυναίκες.
Η ομόφωνη απόφαση των δύο Δικαστικών Λειτουργών, να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έχει προκαλέσει ανησυχία και συζητήσεις.
Η έρευνα ωστόσο των Αστυνομικών, και των ερευνητών των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, συνεχίζονται, ώστε να εξακριβωθεί αν υπάρχει συμμετοχή του 24άχρονου σε αλλες υποθέσεις, καθώς να διακριβωθεί το εύρος διαμοίρασης υλικού το οποίο είχε στην κατοχή του, σε άλλους παιδόφιλους χρήστες του διαδικτύου.

“HYDRΑ” (Λερναία Ύδρα)
Για 1,5 χρόνο, οι Αστυνομικοί του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής επιχείρησης «HYDRA» ύστερα από πληροφορίες στο πλαίσιο συνεργασίας με την Interpol, αναζητούσαν τον ακριβή τόπο διαμονής του 24άχρονου, καθώς κατάφερνε να “κρύβει” τα ηλεκτρονικά του ίχνη με συνδέσεις σε ελεύθερα δίκτυα wifi προκειμένου να προβαίνει σε διαμοίραση αρχείων (peer to peer) υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής Αστυνομικής επιχείρησης είχαν εντοπιστεί ηλεκτρονικά ίχνη 78 χρηστών σε 32 χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα, σχηματίστηκαν τρεις αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport