ΘΣΝ: Εκβίαζαν το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου με €40.000 για να μη δημοσιεύσουν βίντεο με προσωπικές του στιγμές

Ειχείρησαν να εκβιάσουν τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, με βίντεο που το. εμφάνιζε σε προσωπικές στιγμές, και αξίωναν να λάβουν €40.000 και βρέθηκαν με χειροπέδες

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβε τρία άτομα- δύο άνδρες ηλικίας 46, και 66 ετών και γυναίκα 22 χρόνων- ενώ περιλαμβάνεται στη δικογραφία κι 60χρονος συνεργός τους, για εκβίαση κατά συναυτουργία, συνέργεια σε εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και για παραβάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη και του αδερφού του στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, σύμφωνα με την οποία οι δύο άνδρες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των €40.000, προκειμένου να μη δημοσιοποιησουν βιντεοληπτικό υλικό που κατείχαν.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού (29/10) στην περιοχή της Καλαμαριάς μετέβη ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, και συνελήφθη. Ακολούθως συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τα στοιχεία 60χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους συλληφθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, την υπόθεση της εκβίασης συντόνισε πολιτικός αντίπαλος του κ. Τσακίρη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν και εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές -κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb- και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου εν αγνοία του. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου ευχαριστεί την Αστυνομία για το αποτέλεσμα της παρέμβασής της. «Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται «κάποιοι» για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ. Τώρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της αστυνομίας και ειδικότερα τη διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την υποδιεύθυνση εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος».

____________________

* Thestival.gr