ΘΣΝ: Δυο ανήλικα και η μητέρα τους ανασύρθηκαν νεκροί μετά την κατάσβεση φωτιάς στη μονοκατοικία τους

Τρία πτώματα ανέσυρε η Πυροσβεστική μεταξύ των οποίων δύο ανήλικα παιδιά, αδέλφια μεταξύ τους και της μητέρας τους, σε πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονοκατοικία της οικογένειας, στην Θεσσαλονίκη

Τα πτώματα δύο παιδιών, του 7χρονου κοριτσιού και του 11 ετών αδελφού της καθως επίσης της 30χρονης μητέρα τους, εντόπισαν (24/02-03.20) απανθρακωμένα μετά την κατάσβεση φωτιάς σε οικία του Δήμου Δέλτα της Θεσσαλονίκης, οι Πυροσβέστες.

Τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν, στο ίδιο δωμάτιο, σε απόσταση ενός μέτρου μεταξύ τους, ενώ η μητέρα ήταν πεσμένη στην εξώπορτα της οικίας. Ο σύζυγος και πατέρας της οικογένειας εργάζεται ως επαγγελματίας αυτοκινητιστής και με φορτηγό απουσίαζε σε δρομολόγιο .

Η φωτιά είχε έναρξη, σύμφωνα με πληροφορίες, από θερμαντικό σώμα πελετ στον ενιαίο χώρο σαλόνι και υπνοδωμάτιο.  Η φωτιά, μεταδόθηκε άμεσα στην παλιά μονοκατοικία και η μητέρα με τα παιδιά της εγκλωβίστηκαν όταν κατέρρευσε η σκεπή, καθώς δεν είναι υποστηλώματα. Η οικογένεια, όπως αναφέρουν περίοικοι αγόρασε πρόσφατα την παλιά μονοκατοικία, την οποία ανακαίνισε και διέμεναν από το περασμένο καλοκαίρι.

Στο έργο κατάσβεσης της αστικής φωτιάς στη μονοκατοικία επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, επιχείρησαν 12 Πυροσβέστες με 4 οχήματα. Για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς ενεργείται έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος .