ΘΣΝ: Διαδικτυακός «φίλος» κρίθηκε ένοχος για «απόπειρα ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων γυναίκας» μεταξύ άλλων, σε βάρος ανήλικης

Το Δικαστήριο επέβαλλε έκτιση μέρους της ποινής κάθειρξης που επέβαλαν στον κατηγορούμενο ο οποίος δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία ούτε εκπροσωπήθηκε από νομικό συμπαραστάτη

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης  έκρινε (15/03), ένοχο για «απόπειρα ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων γυναίκας», «παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση» και «παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση» 23χρονο – σήμερα- άνδρα, μετά από μήνυση της μητέρας 17χρονης (το 2021) μετά από απόπειρα αυτοχειρίας.

Η Έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης επέβαλε στον 23χρονο – σήμερα – κατηγορούμενο, συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών. Οι Δικαστές διέταξαν την έκτιση τριών μηνών και ανέστειλαν το υπόλοιπο της ποινής κάθειρξης.

Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, το καλοκαίρι του 2017 σε ηλικία 13ετων η ανήλικη μαθήτρια, γνώρισε τον – τότε- 16χρονο νεαρό, μέσω κοινών φίλων τους. Λίγους μήνες αργότερα, όπως της ανέφερε στην επικοινωνία που είχαν αναπτύξει, έφυγε στο εξωτερικό με τους γονείς του. Η επικοινωνία τους συνεχίστηκε με ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και εξελίχθηκε σε “πλατωνική σχέση”.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται από την καταγγέλλουσα, ο νεαρός απαιτούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων της ανήλικης αξιώνοντας την αποκλειστικότητα στη ζωή της- πού και με ποιους βγαίνει βόλτες, να ελέγχει τις ενδυματολογικές της επιλογές, ασκώντας λεκτική και ψυχολογική βία εναντίον της, όταν οι επιλογές της δεν συμβάδιζαν με τα δικά του “θέλω”.

Όταν η ανήλικη ζητούσε να διακόψουν, ο νεαρός την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει προσωπικές τις φωτογραφίες που είχε καταγράψει χωρίς τη γνώση και τη συναίνεσή της, και απαιτούσε να χαράξει και να κάψει σημεία του σώματός της.

Ο 23χρονος, όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, το Φεβρουάριο του 2021 η – τότε- 17χρονη είχε δεχθεί πιέσεις, ζητώντας της να περιστρέψει μαχαίρι στην γεννητική της περιοχή ώστε να προκαλέσει ακρωτηριασμό, με την ανήλικη να αρνείται. Ωστόσο την εξανάγκασε σε αυτοτραυματισμό με μαχαίρι χαράσσοντας στο αριστερό της πόδι και στο αριστερό της χέρι τις λέξεις «Sorry» και «Truth» (“συγγνώμη” και “αλήθεια”), υπό την απειλή δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών που κατείχε παράνομα. Η ανήλικη – τότε- απευθύνθηκε σε ψυχολόγο, ωστόσο με παρεμβατική αντιμετώπιση ο νεαρός, την έπεισε ότι μόνο αυτός μπορεί να την βοηθήσει και τρέφει αισθήματα για εκείνη, εγκλωβίζοντας την ψυχικά και συναισθηματικά. Υπό τις ίδιες απειλές ο νεαρός κατηγορούμενος, απέκτησε τους κωδικούς στα προφίλ της ανήλικης στα κοινωνικά δίκτυα, με τους οποίους διέγραψε έναν λογαριασμό της.

Στις αρχές του 2021 η μητέρα της – τότε – 17χρονης, καθώς είχε αντιληφθεί το προηγούμενο διάστημα αλλαγές στη συμπεριφορά της κόρης της, όπως της αποκάλυψε στη συνέχεια, δεχόταν απειλές για τη ζωή της και αποπειράθηκε να προβεί σε αυτοχειρία και ζήτησε βοήθεια από τη μητέρα της.

 Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης  έκρινε (15/03), ένοχο τον 23χρονο – σήμερα- άνδρα, μετά από μήνυση σε βάρος τους. Ο κατηγορούμενο δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία ούτε εκπροσωπήθηκε από νομικό συμπαραστάτη.