ΘΣΝ: “Αστυνομικοί σε υπηρεσία..HotSpot”|ΑΠΟΨΗ*

..”Αξιωματικός διατίθεται απο άλλη διεύθυνση σε άλλη, ως διοικητής της δύναμης φύλαξης ,τροχονόμοι, Ζητάδες, συνάδελφοι απο υπηρεσίες ασφάλειας, διατίθεται στη φύλαξη αφού δεν επαρκούν οι αποσπάσεις που έγιναν απο άλλους νομούς της χώρας”..

image

Με υπηρεσιακές εντολές της διοίκησης του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης αστυνομικοί διατάσσονται να τοποθετηθούν σε HotSpot ,που δεν ξέρουν που βρίσκονται οι ίδιοι που εκδίδουν τις υπηρεσίες- διαθέσεις καθώς και οι αξιωματικοί υπηρεσίας των αρμοδίων αστυνομικών τμημάτων !
image

Αξιωματικός διατίθεται απο άλλη διεύθυνση σε άλλη,ως διοικητής της δύναμης φύλαξης ,τροχονόμοι, Ζητάδες, συνάδελφοι απο υπηρεσίες ασφάλειας, διατίθεται στη φύλαξη αφού δεν επαρκούν οι αποσπάσεις που έγιναν απο άλλους νομούς της χώρας.

image

Αλήθεια απο που προβλέπεται αυτό,διάθεση ;
Ο νόμος 4375 3-4-2016 είναι ξεκάθαρος ,πουθενά δεν αναφέρει οτι χρειάζεται ίδρυση κάποιου είδους αστυνομικού τμήματος σε κάθε ανοικτή δομή προσωρινής υποδοχής , αναφέρει οτί υπάρχει μόνο προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας ως εξωτερική φύλαξη και ασφάλεια.
Ως συνδικαλιστές αστυνομικοί οφείλουμε να ζητήσουμε να γίνει πράξη κατά γράμμα, το άρθρο 16 του νόμου, οπού αναφέρει η ευθύνη φύλαξης μπορεί να ανατίθεται και σε προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας καθώς έτσι θα αποδεσμευτούν άμεσα οι αστυνομικοί που απασχολούνται στις ανωτέρω δομές και θα ασχολούνται με την πραγματική αποστολή τους,την καθημερινή μάχη κατά του εγκλήματος.
_______
image

*Ευθυμιάδης Πασχάλης
Υπεύθυνος Δυτ. Τομ. Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Θ.
Αντιπρόσωπος θεσ-νικης στη Π.Ο.ΑΣ.Υ.