ΘΣΝ: Αντισυγκέντρωση Αντιεξουσιαστών στην Καμάρα ενάντια στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Σε αυτοσυγκέντρωση στο «συλλαλητήριο για τη Μακεδονία» καλούν ομάδες αντιεξουσιαστών στην Καμάρα και μηχανοκίνητη πορεία

Αντισυγκέντρωση την Κυριακή (21/01) στις 13:00 καθώς και σε μηχανοκίνητη πορεία το Σάββατο (20/01) στις 12:00μμ ενάντια στο «συλλαλητήριο για τη Μακεδονία» καλούν, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, από κοινού με την ομάδα «Μαύρο και Κόκκινο» και τη «Libertatia» .

Παράλληλα, μικροφωνική και συγκέντρωση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έχει προγραμματιστεί (19/01- 18:00) στην Καμάρα, ενώ και το Σάββατο (20/01-12.00) ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία, με αφετηρία την Καμάρα.

Σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «το µακεδονικό ζήτηµα µε όλες του τις προεκτάσεις είναι βασικός άξονας συγκρότησης του ελληνικού εθνικισµού και του κράτους του».

«Οφείλουµε να παλέψουµε για µια κοινωνία που η διάκριση σε εθνότητες θα είναι αδιάφορη και δεν θα αποτελεί αιτία πολέµων, σφαγών και διακρίσεων. (…) Αυτή η πάλη όµως αρχίζει σήµερα µε την αναγνώριση και ισοτιµία των µειονοτήτων, το δικαίωµα στον αυτοπροσδιορισµό, την αποεθνικοποίηση του δηµόσιου χώρου και βέβαια την εκδίωξη της εκκλησίας από αυτόν», αναφέρει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση.

____________

* voria.gr