ΘΣΝ: Αντιεξουσιαστές ξυλοκόπησαν άτομο εντός του ΑΠΘ, καθώς «επιλεκτικά προσέγγιζε άτομα, χωρίς να επιδιώκει περαιτέρω επαφή»

Αντιεξουσιαστές αναφέρονται δημόσια σε “αυτόνομες αναρχικές πολιτοφυλακές εντός και εκτός των πανεπιστημίων” και παραθέτουν επίθεση σε άτομο που εντόπισαν να κινείται εντός του ΑΠΘ, καθώς «αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για επικίνδυνο άτομο, καθώς περίμενε σε σημεία τα οποία ήξερε ότι πηγαίνουν άτομα και κυρίως κοπέλες για την βιολογική τους ανάγκη»..

Ως ″Μηδενιστικός Πυρήνας Θεσσαλονίκης″, με κείμενο σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του “χώρου” αναφέρεται στην επίθεση σε βάρος ατόμου που «εντοπίστηκε να περιφέρεται σε σκοτεινά σημεία και να κοιτάει επίμονα περαστικούς οι οποίοι τύχαιναν να περνούν λίγα μέτρα δίπλα του», εντός του ΑΠΘ το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου, ενώ ήταν σε εξέλιξη δύο “πάρτυ” αναρχικών στο χώρο του ακαδημαϊκού ιδρύματος καθώς έκριναν ότι πρόκειται .. για βιαστή. Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό που αναφέρει η ομάδα των αντιεξουσιαστών, δεν έχει υποβληθεί σχετική καταγγελία.

Οι συντάκτες του κειμένου περιγράφουν -μεταξύ άλλων – για το περιστατικό, «.. Πρόκειται για άνδρα, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 30-35 ετών, ύψους 1.85 και άνω, αρκετά γυμνασμένο με σωματική διάπλαση. Είχε σκούρο κοντό μαλλί και κοντά γένια σε όλο του το πρόσωπο. Φορούσε χακί μπουφάν, μαύρο αθλητικό μακρύ παντελόνι, άσπρη φούτερ και άσπρη κουκούλα. Εκείνος ενώ ήταν στο χώμα ακινητοποιημένος δεν απαντούσε στις ερωτήσεις που του κάναμε (…) Εκείνος επιλεκτικά προσέγγιζε κυρίως άτομα γυναικείου φύλου αλλά και αντρικού, χωρίς να επιδιώκει περαιτέρω επαφή είτε φιλική είτε εχθρική. Παρόλλα αυτά η συμπεριφορά του κρίθηκε ύποπτη, καθώς η διαδρομή που ακολουθούσε ήταν συγκεκριμένη και επαναλαμβανόμενη. Δεν εντοπίσαμε ομάδα υποστήριξης ή άλλο άτομο το οποίο να είναι μαζί του και μετά από περίπου 45 λεπτά διακριτικής επίβλεψης αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε το άτομο αυτό με σκοπό να απαντήσει για τον λόγο που προχωράει μόνο από συγκεκριμένα σημεία και τον λόγο που τσεκάρει τα πρόσωπα κάποιων ατόμων, ενώ κάποιων άλλων τα αγνοεί (..)  Μόλις, αντιλήφθηκε στα 5 μέτρα την παρουσία της 1ης ομάδας χωρίς να υπάρξει καμία λεκτική επαφή παρα μόνο οπτική, ξεκίνησε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή εκεί που τον περίμενε η 2η ομάδα. Τότε τον ακινητοποιήσαμε ρίχνοντάς τον στο έδαφος και τον ρωτήσαμε για ποιο λόγο άρχισε να τρέχει όταν μας είδε, για ποιο λόγο επαναλαμβάνει μία συγκεκριμένη διαδρομή και για ποιο λόγο τσεκάρει πρόσωπα.(..)  Άρχισε να αντιδρά παροξυσμικά και να φωνάζει επανειλημμένα για βοήθεια σε κάποιες κοπέλες που περνούσαν περίπου 100 μέτρα μακριά από το περιστατικό (..)  Συνεχίσαμε να τον ρωτάμε, εκείνος δεν απαντούσε, αντ αυτού φώναζε για βοήθεια και τότε αρχίσαμε να τον ξυλοφορτώνουμε. Στην συνέχεια τον αφήσαμε να φύγει και αυτός κατευθύνθηκε προς την δυτική πύλη της Φιλοσοφικής για να διασχίσει την Εθνικής Αμύνης και να απομακρυνθεί από το Α.Π.Θ. (..) Ο λόγος που επιλεκτικά προσέγγιζε άτομα ήταν ο εντοπισμός προσώπων με μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, έτσι ώστε είτε να πρόκειται για εύκολα θύματα, είτε για πρόσωπα που δεν θα μπορούσαν σωματικά να του αντισταθούν σε περίπτωση σεξουαλικής ή σωματικής επίθεσης. Το γεγονός ότι δεν κουβαλούσε κινητό αποδεικνύει την εκ προμελέτης πράξη του, καθώς ήθελε να αποφύγει να εντοπιστεί το στίγμα από του κινητό του σε περίπτωση που το θύμα επέλεγε την έννομη όδο. Επίσης, το γεγονός ότι δεν διέθετε χρήματα αποδεικνύει ότι δεν βρισκόταν στο Α.Π.Θ για αγορά ή πώληση ναρκωτικών, αλλά και ότι δεν είχε σκοπό να αγοράσει αλκοόλ από τις 2 μοναδικές εκδηλώσεις που προαναφέραμε.. », αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο που παραθέτουν σε δημόσια παράθεση, οι αντιεξουσιαστές.

Οι συντάκτες του, με την υπογραφή, ″Μηδενιστικός Πυρήνας Θεσσαλονίκης″, καταλήγουν «.. Με αυτή μας την ενέργεια ασχέτως για το εαν πρόκειται για βιαστές, μπάτσους, ασφαλίτες ή ναρκέμπορους υπενθυμίζουμε την ανάγκη για αυτόνομες αναρχικές πολιτοφυλακές εντός και εκτός των πανεπιστημίων για την αποτροπή τέτοιου είδους πράξεων»..