«Θνήσκε υπέρ Πατρίδος» στο κράνος του ΔΙΑΣ

Η ρήση του Περίανδρου, κυβερνήτη της Κορίνθου, ενός από του επτά σοφούς της αρχαιότητας διακηρύσσει ότι «υπέρτατη ένδειξη αγάπης προς την Πατρίδα είναι η προσφορά της ίδιας της ζωής»

Φωτογραφικό στιγμιότυπο αποτυπώνει τη ρήση στο κράνος ΔΙΑΣ στα Μέτρα Τάξης (23/10) κατά τη μεταγωγή των καταδικασθέντων από τη #ΓΑΔΑ στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Μαλανδρίνου Δομοκού και Τρικάλων ..
Τιμή στον ένστολο που επέλεξε να αποτυπώσει στο κράνος του, το απόλυτο ιδεώδες του αρχαίου κόσμου, θέτοντας εαυτόν ως οπλίτη αναγνωρίζει ότι οφείλει να αγωνίζεται και να πεθαίνει για την ακεραιότητα της πατρίδας του..
Για όσους επιδιώκουν να αποδίδουν μομφή και συκοφαντίες ως “σταγονίδια ” για το ένστολο προσωπικό της #ΕΛΑΣ τα κίνητρα και οι προθέσεις τους μόνο ως ύποπτα υποκινούμενες εκλαμβάνονται ..
Αυταπόδεικτη η καθημερινή τους προσφορά των Αστυνομικών στην κοινωνία και τον πολίτη..
Σήμερα η ρήση αποτυπώνεται σε παράσταση με την κεφαλή ενός αλόγου και το άρμα μάχης, στο έμβλημα της XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXV ΤΘΤ) στην Ξάνθη, με συμβολισμό της ΔΥΝΑΜΗΣ, της ΟΡΜΗΣ, της ΕΥΚΙΝΗΣΙΑΣ, της ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ και της ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, τα κύρια χαρακτηριστικά της στρατιωτικής Ταξιαρχίας..

Νάντια Αλεξίου