Θησείο: Διάρρηξη στο Βουλευτικό όχημα του Σίμου Κεδίκογλου- Αφαίρεσαν το όπλο Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ

Το όχημα του Βουλευτή της ΝΔ  σταθμευμένο στον περιφερειακό του Θησείου παραβίασαν άγνωστοι δράστες

Ο Βουλευτής της ΝΔ γιόρταζε την ονομαστική γιορτή του γιου του, και βρέθηκε με φίλο του Υπαστυνόμο σε cafe bar της Ακάμαντος  στο Θησείο (02/01- 15.30).

Ο Υπαστυνόμος της Γενικής Επίσημων στάθμευσε το βουλευτικό αυτοκίνητο στο περιφερειακό της Ακρόπολης στο Θησείο. Οι δράστες έσπασαν το πίσω αριστερό φινιστρίνι του οχήματος, και στη συνέχεια παραβίασαν το πορτ παγκάζ από το οποίο και αφαίρεσαν τσάντα πλάτης- μεταξύ άλλων- υπήρχε το υπηρεσιακό όπλο (USP) του Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ  με γεμιστήρα και 13 φυσίγγια. Όταν επέστρεψαν με το Βουλευτή (02/01-17.45) διαπίστωσαν τη διάρρηξη και την κλοπή του υπηρεσιακού όπλου.

Ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ μετέβη στο ΤΑ Ακροπόλεων, και δήλωσε την κλοπή ενώ ενημερώθηκε και η Ασφάλεια. Σε βάρος του σχηματίσθηκε  δικογραφία και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή της Εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης.

Ο Υπαστυνόμο της ΕΛ.ΑΣ, εξετάζεται καθώς αμέλησε τον πιο βασικό κανόνα και επέδειξε πλημμελή φύλαξη του υπηρεσιακού του οπλισμού τον οποίο άφησε στο σταθμευμένο στην περιοχή του Θησείου, Βουλευτικό αυτοκίνητο.

Αν και η αρχική αναφορά απέδιδε την κλοπή του υπηρεσικού οπλου απο το συνοδό Αστυνομικό που διαθέτει ο Βουλευτής Ευβοίας, προέκυψε ότι το όπλο ανήκε σε φίλο του Υπαστυνόμο, ο οποίος υπηρετεί στη Γενική Επισήμων, και βρισκόταν εκτός Υπηρεσίες.