ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο γυναικολόγο.

Στον Ανακριτή παραπέμφθηκε (16/10) για να απολογηθεί ο 64χρονος γυναικολόγος, Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του “Αγίου Δημητρίου” της Θεσσαλονίκης, μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που του άσκησε ο Εισαγγελέας.

Με την κατηγορία της δωροληψίας κατ’ επάγγελμα, ο 64χρονος γιατρός, συνελήφθη (13/10) ύστερα από καταγγελία ασθενους, γιατί ζήτησε και έλαβε “φακελάκι” 50ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει επέμβαση ρουτίνας. Ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής, ζήτησε και έλαβε προθεσμία (14/10) προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή,  την Πέμπτη (16/10), και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, συνέλαβαν το γιατρό επ’ αυτοφώρω στο γραφείο του με το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, ενώ στο γραφείο του εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε επισης φάκελος που περιείχε το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ, καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις.
Η ίδια ασθενής φέρεται να κατήγγειλε στους «αδιάφθορους» αστυνομικούς δύο ακόμη περιπτώσεις, κατά τις οποίες, ο ίδιος γιατρός αξίωσε «φακελάκι» από ασθενή του για να πραγματοποιήσει επέμβαση στη Γυναικολογική Κλινική στην οποία εκτελούσε χρέη Διευθυντή.