Θέσπιση θέσης Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας- Νέος Υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς

Οι συνθήκες αναγκασαν την Κυβέρνηση να θεσπίσει θέση Υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σε αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Την αναβάθμιση του μέχρι σήμερα Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά σε Υφυπουργό Προστασίας  και Διαχείρισης Κρίσεων αποφάσισε (15/03) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υφυπουργός θα υπάγεται διοικητικά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. Τη θέση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας καταλαμβάνει ο τέως Αρχηγός του ΠΣ, εα Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε τεθεί με απόφαση του νυν Υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στη θέση του Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας.

Όλες οι αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού περνούν στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ορκωμοσία του νέου Υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θα γίνει την Δευτέρα (16/03- 11:00) στο Προεδρικό Μέγαρο.