Θεσπιές, Βοιωτίας: Ενώπιον του Εισαγγελέα ο υπαίτιος τραυματισμού της ανήλικης- Βαλλιστική για το όπλο που κατείχε παράνομα

Βολίδα όπλου από εποστρακισμό έπληξε στο κεφάλι την 8άχρονη, από γλέντι στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Ο κάτοχος του παράνομου όπλου απολογείται στον Εισαγγελέα.

Με κατηγορίες για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, ο 55άχρονος ο οποίος ομολόγησε ότι ανήμερα του Πάσχα (28/04) ενήργησε τρεις φορές πυρά στον αέρα στο σπίτι που διασκέδαζε με την υπόλοιπη παρέα στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, 55άχρονος ιδιοκτήτης βενζινάδικου διασκέδαζε με τους συγγενείς του ανήμερα του Πάσχα (28/04) σε ένα από τα τρία σπίτια που ερευνούσαν οι Αρχές.

Κατά την αυτοψία και τηνςρευνα “πόρτα πορτα” στο γειτονικό χωριό (Λεονταρι Βοιωτίας) από τις Θεσπιές που βρίσκεται τονσπιτι της 8άχρονης, σε γλάστρα τηνς αυλής, εντοπίσθηκαν τρεις κάλυκες, καθώς εκτιμάται  απο τους Αστυνομικούς, οτι οι υπόλοιποι (καλυκες) είχαν περισυλλεγεί μετά το γλέντι, ενώ ο 55άχρονος διασκέδαζε με την υπόλοιπη παρέα, και ενεργούσε πυρά στον αέρα, τραυματίζοντας το κοριτσάκι στο γειτονικό  χωριό.

Σημειώνεται οτι το όπλο, έχει μεγάλο δραστικό βεληνεκές, και πλήττει στοχο σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων.

Ο κάτοχος του παράνομου -οπως προέκυψε κατα την προανάκριση-όπλου, εντοπίσθηκε και κλήθηκε σε εξέταση, με τον 55άχρονο να ομολογε στους Αστυνομικούς ότι πυροβολούσε στον αέρα το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ δήλωσε την πρόθεσή του, να παραδοθεί πολύ σύντομα.

Με τη σε βάρος του ποινική δικογραφία ο 55άχρονος, έχει παραπεμφθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών. Το όπλο έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση και ταυτοποίηση με τη βολίδα που αφαίρεσαν στο χειρουργείο οι γιατροί από το τραύμα που φέρει η 8άχρονη Αλεξία.

Η 8άχρονη παραμένει σε νοσηλεία στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Παιδων”με την κατάσταση της να κρίνεται σταθερά κρίσιμη.