Θερμοπύλες, Φθιώτιδας: Εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο ανακατασκευάστηκε σε 48 ώρες, για τη φιλοξενία διερχόμενων μεταναστευτικών ροών.

Εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ, στις ιαματικές πηγές Θερμοπυλών, ανακατασκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες, και θα διατεθεί στην προσωρινή διαμονή των διερχόμενων από τη Φθιώτιδα, μεταναστευτικών ροών.

image

Παρέμενε εγκαταλελειμμένο από το 20 12 ενώ είχε περιέλθει στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ. Το ξενοδοχείο επί του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Αθηνών Λαμίας, στις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών, με δυναμικότητα φιλοξενίας έως και 400 ατόμων, ανακατασκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες και πρόκειται να διατεθεί στην προσωρινή διαμονή των διερχόμενων μεταναστευτικών ροών.

image

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης σε σύσκεψη φορέων και εθελοντικών οργανώσεων (26/02) ανακοίνωσε την προεπιλογή του χώρου, με χρονοδιάγραμμα 48 ωρών για τη λειτουργία του χώρου.
Με δαπάνες της Περιφέρειας Στερεάς, ο χώρος ανακατασκευάστηκε, ενώ συνεργείο προχώρησε στον καθαρισμό του.

image

«Έπειτα από πολύ τρέξιμο, ο χώρος για την προσωρινή και άμεση εξυπηρέτηση των διερχόμενων προσφύγων στις Θερμοπύλες είναι έτοιμος. Ο Αντιπεριφερειάρχης μας Θύμιος Καραίσκος, σήκωσε το βάρος για να είναι διαθέσιμος μέσα σε 48 ώρες» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σε μηνυμά του, ενώ δεν παραλειψε να αναφερθεί και στους κατοίκους της περιοχής, «..Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας που άνοιξαν ψυχή, μάτια και καρδιά και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τρέχουν να προσφέρουν και να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους που περνούν από τον τόπο μας. Είστε πραγματικά σπουδαίοι Άνθρωποι.»