Θέρμο, Αιτωλοακαρνανίας: Αστυνομικός συνδικαλιστής ενήργησε πυρά στον αέρα για να αποτρέψει επίθεση από δύο τσοπανόσκυλα

Σε ορεινή περιοχή, δέχθηκαν επίθεση από τσοπανόσκυλα κτηνοτρόφου και ενήργησε πυρά για να τα τρέψει σε φυγή

Κάτοικος της ορεινής αγροτικής περιοχής Δρυμώνας του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, άκουσε πυροβολισμούς και είδε όχημα με το οποίο αποχώρησαν από την περιοχή δύο άνδρες, την παρουσία των οποίων έκρινε ύποπτη. Με την υπόνοια του ενδεχόμενου διάπραξης έκνομης ενέργειας, κατήγγειλε το περιστατικό, για “άσκοπα πυρά” στο τροπικό Αστυνομικό Τμήμα , ενώ παρέδωσε και τους έξι κάλυκες όπλου τους οποίους εντόπισε στην αγροτική περιοχή, δίπλα σε υπαίθρια βρύση.

Από τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, προέκυψαν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Καθώς πρόκειται για Αστυνομικό συνδικαλιστή Ένωσης της Αττικής, με καταγωγή απο το Θερμο, αναζητήθηκε και ύστερα από επικοινωνία, ενημερώθηκε για την καταγγελία και τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, και κλήθηκε σε παροχή εξηγήσεων για το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, ο Αστυνομικός συνδικαλιστής, δήλωσε πρόθεση να καταθέσει άμεσα για το περιστατικό.

Ο Αστυνομικός  συνδικαλιστής,  φέρεται να υποστηρίζει  ότι βρέθηκε στο πατρικό του στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, και με τον αδελφό του, ανέβηκαν στην ορεινή αγροτική θέση  Κοτρώνι, του Δρυμώνα. Όταν προσέγγισαν υπαίθρια βρύση, δέχθηκαν επίθεση από δύο τσοπανόσκυλα, από παρακείμενο χειμάδι κτηνοτρόφου της περιοχής. Με το υπηρεσιακό του όπλο ο Αστυνομικός ενήργησε πυρά στη συστάδα ενός αγριόβαττου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εποστρακισμού βολίδας και προκύψει τραυματισμός, με πρόθεση να εκφοβίσει τα δύο τσοπανόσκυλα και να αποφύγει την επίθεση σε βάρος τους. Παράλληλα οι δύο άνδρες, επιβιβάστηκαν στο όχημα του Αστυνομικού και αποχώρησαν από την περιοχή. Ήταν η στιγμή που η απομάκρυνσή τους, έγινε αντιληπτή από κάτοικο – και συγγενή τους- ο οποίος προχώρησε στην καταγγελία για το περιστατικό.

Για το περιστατικό έχει σχηματισθεί δικογραφία .