“Θερμές ευχαριστίες” προς το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ που μετέβησαν στο επεισόδιο που προκάλεσαν σε βάρος του αντιεξουσιαστές

Χωρίς να έχει ζητήσει Αστυνομική παρέμβαση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιαννης επικοινώνησε μετα την αποχώρηση της παρεας του, για να εκφράσει προσωπικά τις ευχαριστίες του.

Οργανωμένη ομάδα ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο από κατάληψη στην περιοχή των Άνω Πετράλωνα πλησίον της πλατείας Μερκούρη,  προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιαννη και της παρέας του ε μη έτρωγαν σε ταβέρνα της περιοχής.

Οι νεαροί αξίωναν να αποχωρήσει ο Κώστας Μπακογιαννης και η παρέα του- υποψήφιοι Δημοκρατικοί Σύμβουλοι στο συνδυασμό της παράταξης του- απο το ταβερνάκι που επέλεξαν να συναντηθούν. Απο την πλευρά τους τόσο ο Κώστας Μπακογιαννης όσο και οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες συνέχισαν να απολαμβάνουν την περιοχή,  τη βραδιά τη συζήτηση και τους μεζέδες, αγνοώντας τους “αυτόκλητους” υποστηρικτές του κατάδικου τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα. Αρκετοί κάτοικοι και παρευρισκόμενοι σε παρακείμενες παρέες ζήτησαν από τους ταραξίες να αποχωρήσουν οι οποίοι κατέλαβαν το απέναντι πεζοδρόμιο και “με διαρροή ηχου” εκστόμιζαν συνθήματα υπερ του φαρμακοχέρη της “17Ν”.

Η παρέα αποχώρησε από το ταβερνάκι πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (29/05) ενώ λίγο μετά  (29/05-01.20) ο εκφωνητής Κέντρου της ΑΔ διαβίβασε τις “θερμές ευχαριστίες” του Κώστα Μπακογιαννη προς όλα τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ που μετέβησαν- με εντολή Κέντρου- σε διακριτική επιτήρηση στο ενδεχόμενο να επέμβουν αν η κατάσταση λάμβανε διαφορετική τροπή από πλευράς των ταραξιών.

Τα άτομα που προκάλεσαν το επεισόδιο, σταδιακά αποχώρησαν χωρίς να γίνουν προσαγωγές ή συλλήψεις. Μετά την αποχώρηση της παρέας της Δημοτικής παράταξης, τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ συνέχισαν τη βάρδια στους τομείς που είχαν διατεθεί .