«Θέλουμε να πιαστούν για να μην σκοτώσουν στο μέλλον, αλλά ο ίδιος μου ο πατέρας θα τους συγχωρούσε που τον σκότωσαν”

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ, η υπερήλικη μητέρα , ο γιος, η σύζυγος και η αδερφή του, δολοφονημένου δημοσιογράφου

Στο Καλλίφυτο Δράμας τελέστηκε (11/04-15.00) η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ, οποίος δολοφονήθηκε (09/04) έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. 

«Ο πατέρας μου αγαπούσε το καλό φαγητό, τη ζωή, την καλοπέραση και τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που σκότωσαν τον πατέρα μου φυσικά και θέλουμε να πιαστούν για να μην σκοτώσουν κάποιον άλλον στο μέλλον, αλλά ο ίδιος μου ο πατέρας θα τους συγχωρούσε που τον σκότωσαν.

Θα έψαχνε τον λόγο πίσω από αυτό και δεν θα ήθελε αυτό το γεγονός να τρομοκρατήσει την κοινωνία, μια κοινωνία που παλεύει για την αλήθεια και την ισότητα.

Θα ήθελε αυτό το γεγονός να λειτουργήσει ως ελπίδα, να δείξει τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει στον εαυτό του και σε αυτό που λέει και δεν τα παρατάει..» ήταν τα λόγια του 21χρονου Δημήτρη, γιου του Γιώργου Καραϊβαζ στον επικήδειο του πατέρα του.

Τον αποχαιρέτησαν με το αγαπημένο του ζεϊμπέκικο, «Το βουνό»

Η αδελφή του Δημοσιογράφου, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον αποχαιρέτησε, «Αγόρι μου, αδερφούλη μου, δε μπορώ αγάπη μου να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε χώρισαν από την οικογένειά σου.
Αγόρι μου, αγόρι μου, ψυχή μου, ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή; Αγάπη μου γλυκιά, για μένα ήσουν ο μικρός μου αδερφός. Δύο ήμασταν. Για μένα ήσουν το μικρό μου αδερφάκι. Σ’ αγαπώ ψυχή μου γλυκιά, δε μπορώ αγάπη μου να σου πω καλό παράδεισο, γιατί δεν ήσουν γι’ αυτό το μακρινό ταξίδι».

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δράμας, Παύλου, στο εξωκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, έξω από το χωριό Καλλίφυτο Δράμας.