“Θα καταντήσει είδος προς εξαφάνιση ο αστυφύλακας μιας κ όλοι θα είμαστε βαθμοφόροι”

Τις παθογένειες του συστήματος αξιολόγησης και εξέλιξης του ένστολου προσωπικού επισημαίνει με επιχειρήματα που εκφράζει συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ.

“Επιτροπές βαθμολογίου, προτάσεις για το βαθμολόγιο, κόντρα επιτροπές κ προτάσεις για το βαθμολόγιο από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΕΛ.ΑΣ. κ τελικά τι? Αποτέλεσμα? Κανένα!

Σε 2-3 χρόνια που η πρώτη σειρά πανελληνίων θα γίνουν ανθυπαστυνόμοι με τη συμπλήρωση των χρόνων θα ξεκινήσει η φάμπρικα παραγωγής ανθυπαστυνόμων! Κάθε χρόνο θα προάγονται χιλιάδες αρχιφύλακες σε ανθυπαστυνόμους, ενώ λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων θα εισέρχονται στο Σώμα εκατοντάδες αστυφύλακες (αν είμαστε τυχεροί κ προσλαμβάνει κάθε χρόνο αστυνομικούς). Θα συναντιόμαστε στα τμήματα κ στα μέτρα κ θα λέμε ¨περάστε προιστάμενε¨, ¨όχι εσείς προιστάμενε¨κ κατ ουσίαν θα κοροιδευόμαστε μιας κ θα παίρνουμε βαθμούς στους ώμους αλλά θα πληρωνόμαστε με μισθούς αστυφυλάκων! Θα καταντήσει είδος προς εξαφάνιση ο αστυφύλακας μιας κ όλοι θα είμαστε βαθμοφόροι.

Θα έρθει η ώρα που ο ανθυπαστυνόμος θα εκτελεί καθήκοντα σκοπού, στις δε μεταθέσεις θα κλαίμε, μιας κ η φάμπρικα θα παράγει χιλιάδες βαθμοφόρους για δεκάδες θέσεις βαθμοφόρων στην επαρχία!

Το κόλπο με την προαγωγή των κατωτέρων το έκανε πρώτος με μεγάλη επιτυχία ο Ναπολέων στο στράτευμα του, όταν σώθηκαν οι χρηματικοί πόροι από τις συνεχείς εκστρατείες κ δεν είχε να πληρώσει κ κάπως έπρεπε να διατηρήσει υψηλό το ηθικό του στρατού του.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε κ να παλέψουμε να πείσουμε τους κυβερνώντες να αποσυνδέσουν το βαθμολόγιο από το μισθολόγιο. Δεν είμαστε στρατός, δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε εφέδρους στις τάξεις μας ώστε να παίρνουμε βαθμούς κ ούτε είναι δυνατόν να πληρωνόμαστε με μοναδικό κριτήριο τον βαθμό που φέρουμε. Αυτό δε το, “οι νεοεξερχόμενοι τοποθετούνται στα ΑΤ υποχρεωτικά”, θα δημιουργήσει κενά στο χαμηλόβαθμο προσωπικό στις μάχιμες υπηρεσίες (ΜΑΤ, Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ, κλπ) που θα το βρούμε μπροστά μας κ σε συνδυασμό με τις προαναφερθείσες προαγωγές θα δημιουργήσουν καταστάσεις high rock σε λίγα χρόνια αν δεν τροποποιηθεί κ το καθηκοντολόγιο”.

____________

* του Νίκου Μπαλούρδου, μέλος ΠΟΣΥΦΥ