Θ.Σοφός: “Και ο κ.Χρυσοχοΐδης δε χωρά πουθενά. Ας μπει ο κ.Αλιβιζάτος στη θέση του”

Προσέγγιση γνώμης, του Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το περιστατικό με τον ΔΙΑΣ και τον ανήλικο Ρόμα στο Μενίδι

“Από την κορυφή πρέπει να ξεκινήσουμε και μετά να φτάσουμε στην αξιολόγηση του απαράδεκτου περιστατικού μιας ελεεινής συμπεριφοράς.

Η κορυφή είναι ο υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Διάβασα τη δήλωσή του και λέει ότι αστυνομικός που χτυπά παιδάκι δεν χωρά πουθενά. Διερωτώμαι αν ο ίδιος χωρά στο υπουργείο.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι μετά από μια σειρά περιστατικών, δεν έχουμε καμία συγχώρηση στην πολιτική. Πρέπει να παραιτηθεί, εκεί είναι η ουσία της απάντησής του, όχι να πάρει 10 στην έκθεση.

Είχαμε μια κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το υπουργείο είχε αφήσει την αστυνομία να κάνει ό,τι θέλει και ήταν φειδωλή στις συλλήψεις. Αυτό ήταν το άκρον μιας νοσηρής αριστερής αντίληψης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης φτάνει στην άλλη άκρη, δεν έχει δώσει σωστές οδηγίες και έχει αφήσει την ηγεσία να δρα κατασταλτικά, ώστε να δείξει ότι δεν ισχύει το προηγούμενο καθεστώς. Μεσαία αντίληψη δεν υπάρχει;

Δεν πρέπει να δοκιμαστεί άλλο ο κ. Χρυσοχοΐδης. Δεν μπορεί να πιστώνεται τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. Η πολιτική πίστωση που επιδιώκει δεν είναι πολιτικά ορθή. Για να πάρει 10 στην έκθεση, μας λέει ότι “όποιος χτυπά παιδιά δεν χωρά πουθενά”. Και ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν χωρά πουθενά. Ας μπει ο κ. Αλιβιζάτος στην θέση του.

Θέμης Σοφός, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.Α.